Acasă Sănătate Rezident de nota 10, ediţia II: Premiu pentru dr. Mădălina Grigore, de...

Rezident de nota 10, ediţia II: Premiu pentru dr. Mădălina Grigore, de la UPU Timişoara

DISTRIBUIȚI

duminicaDuminică 14 februarie, la ora 12, în Amfiteatrul A al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, a avut loc a doua ediţie a campaniei ,,Rezident de Nota 10”, demarată de tânărul medic rotarian, Mircea Popiţiu, din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară, Spitalul Judeţean Timişoara.
Dr. Mădălina Grigore, de la UPU Timişoara, a fost premiată cu diploma ,,Rezident de Nota 10”. Iată ce declară dr. Mihai Grecu, medicul-șef, Unitatea de Primire Urgențe – Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Timișoara, despre tânăra rezidentă.
,,Primul gând care îmi vine în minte atunci când e vorba despre Mădălina e acela că este unul dintre puţinii medici rezidenţi care au ales medicina de urgenţă în cunoştinţă de cauză. Şi nu e puţin lucru să vezi dincolo de strălucirea uniformelor şi a maşinilor cu girofar, dincolo de descărcarea de adrenalină pe care o generează pacientul critic care îţi vine în departament, dincolo de mulţumirea pe care o ai că cineva se întoarce la cei dragi pentru că tu ai fost acolo la momentul potrivit şi ai luat deciziile corecte. A văzut şi partea frumoasă, dar a văzut şi oboseala, şi dezamăgirea, şi nervozitatea pe care lucrul în urgenţă ţi le oferă. Sunt convins că le-a pus în balanţă pe toate şi a ales. Mădălina a stat alături de noi ca voluntar din timpul studenţiei, dar a făcut mai mult decât să-şi urmărească interesul personal şi anume acela de a-şi „lustrui” cunoştinţele medicale, s-a implicat în organizarea activităţii voluntarilor, în organizarea cursului pentru voluntarii UPU-SMURD, a participat alături de noi la exerciţii şi simulări. A făcut mai mult decât să încerce să-i ajute pe cei aflaţi în suferinţă. A încercat şi a reuşit să îşi ajute şi să-şi îndrume colegii, lucru pe care îl întâlneşti astăzi din ce în ce mai rar. Este reconfortant că într-o societate orbită şi obsedată de câştigul material imediat, există oameni care încă aderă la valorile care ne-au însufleţit pe noi, cei care am făcut primii paşi în definirea medicinei de urgenţă ca specialitate de sine stătătoare. Am fost bucuros că Mădălina a ales să fie medic rezident în această specialitate şi sunt convins că în cei cinci ani ce vor urma ne vom putea baza pe ea pentru că este într-adevăr un rezident de nota 10”, a declarat dr. Mihai Grecu, medic șef Unitatea de Primire Urgențe – Spitalul Județean Timișoara.

Comentarii

comentarii