Acasă Actualitate Rezultatele examenului de bacalaureat: Peste 76% dintre absolvenţii de liceu care au...

Rezultatele examenului de bacalaureat: Peste 76% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat au promovat

DISTRIBUIȚI

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, anunţă că peste 76% dintre absolvenţii de liceu care au susţinut examenul de bacalaureat au promovat, rata de promovare fiind comparabilă cu cea de anul trecut. Cea mai ridicată rată de promovare s-a înregistrat în rândul absolvenţilor liceelor teoretice.

Conform datelor prezentate de ministru, la examenul de bacalaureat din acest an au fost prezenţi peste 130.000 din cei peste 134.000 de candidaţi înscrişi. Peste 116.000 dintre cei care au fost prezenţi sunt din promoţia curentă

Rezultatele arată că rata de promovare  în rândul promoţiei curente şi absolvenţilor din promoţiile anterioare este 76,4%, faţă de 72,8% anul trecut şi 73,3% în anul 2022.

Pentru seria curentă rata de prmovare înainte de contestaţii este de 81,5% faţă de 78,4% anul trecut

Pe filiere rata de promovare pentru seria curentă arată că 90,7% dintre absolvenţii filierei teoretice au promovat bacalaureatul, în timp ce doar 63.3% dintre absolvenţii filierei tehnologice şi 77,3% dintre absolvenţii filierei vocaţionale au medii peste 6.

Cele mai multe medii, respectiv 32,77% au medii între 8 ş8 8,99. În ceea ce priveşte media 10, aceasta a fost obţinută de 39 dintre absolvenţi.

Cea mai mare rată de promovare în sera curentă s-a înregistrat în Cluj, Galaţi, Brăila, Bacău şi Braşov în timp ce Ilfov, Harghita, Giurgiu, Mehedinţi şi Teleorman sunt judeţele cu cea mai scăzută rată de promovare din media curentă.

Şi la acest examen lucrările au fost evaluate digitalizat.

Rata de promovare în Timiș, înainte de contestații, a fost de 78,1%.

În Timiș, un singur elev, de la Colegiul National C.D. Loga a reusit sa obtina nota 10 la toate probele.

Patru dintre elevi au fost eliminati, cate unul la biologie, matematica, fizica si istorie.

REZULTATE BACALAUREAT 2024 TIMIȘ

Comentarii

comentarii