Acasă Actualitate Rezultatul controlului cerut de Prefectura Timiș după tăierea arborilor de pe bd....

Rezultatul controlului cerut de Prefectura Timiș după tăierea arborilor de pe bd. C.D. Loga

1189
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș Eva Georgeta Andreaș a primit miercuri  rezultate controlului efectuat, în data de 12 februarie,  la Primăria municipiului Timișoara de către Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariat Județean Timiș și Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, control având ca temă tăierile de arbori efectuale pe bd. C.D. Loga Timișoara.

Conform celor constate în timpul controlului, Primăria municipiului Timișoara, prin SC Horticultura SA, a “executat  lucrări  de tăiere salcâmi din aliniamentul stradal existent pe bd. CD Loga” la circa 50 de exemplare, din cele 401 exemplare cât a conținut întregul aliniament.

Pentru starea fitosanitară a unui eșantion de 100 de salcâmi de pe bd. C.D. Loga a fost prezentat un memoriu justificativ elaborat de specialiști din cadrul Universității  de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara conform căruia un număr de 92 de exemplare au prezentat diverse semne de boală care impuneau tăierea (prezența în coroană a ramurilor moarte sau pe moarte, lăstari uscați, necrozați, scoarță detașată de trunchi, simptome de putrezire, lemnul trunchiului putred…).

La finalul controlului, Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariat Județean Timiș a dispus Primăriei refacerea spațiilor verzi din aliniamentul afectat de tăieri, respectiv plantări de noi arbori până la data de 15 aprilie 2018.

Comentarii

comentarii