Acasă Economic RICAP: programul de asistență care sprijină antreprenorii să își dezvolte produsele

RICAP: programul de asistență care sprijină antreprenorii să își dezvolte produsele

DISTRIBUIȚI

cropped-header-blog-03

Joi, 12 iunie, a avut loc la Timișoara, in cadrul City Business Centre, evenimentul RICAP Innovation Info. Evenimentul a fost organizat cu ocazia lansării apelului pentru aplicații la RICAP (Programul de Asistență în Comercializarea Inovării din România).

Programul RICAP sprijină antreprenorii români care au dezvoltat o tehnologie inovatoare să poată face tranziția de la zona de cercetare, către zona de dezvoltare și comercializare a produsului respective. Evenimentul i-a avut drept gazde pe Rohit Shukla, CEO Larta Institute, organizație americană parteneră în proiect, pe Dragoș Pîslaru, director de program RICAP. Aceștia au discutat cu invitați și cercetători din cadrul Universității Politehnica, antreprenori și oameni de afaceri din Timișoara, reprezentanți ai clusterelor locale despre zona de inovare, resursele disponibile antreprenorilor locali și despre cum RICAP îi poate ajuta să își comercializarea produsele pe piețe internaționale. ”Programul RICAP ne demonstrează că avem un ecosistem emergent de inovare în România. Am lucrat alături de companii inovatoare și antreprenori cu viziune, iar cu sprijinul partenerilor americani și a mentorilor români, am reușit să facem un pas important în propulsarea inovării românești la nivel internațional. Suntem entuziasmați că s-a deschis apelul pentru cea de-a două rundă a programului și invităm antreprenorii care au dezvoltat un produs tehnologic să aplice și să lucrăm împreună la dezvoltarea produselor lor și pregătirea pentru piața internațională,” a declarat Dragoș Pîslaru, director de program RICAP și manager general GEA Strategy& Consulting. ”RICAP mi-a oferit posibilitatea să întâlnesc niște oameni remarcabili. Mă refer aici atât la ceilalți participanți din program, dar și la mentorii locali și cei americani care au fost alături de noi pe toată durata programului. Pragmatismul mentorilor americani, dublat de experiența și cunoașterea contextului de către mentorii români, m-au făcut să văd tot procesul acesta diferit. Să mă gândesc mai bine la cine sunt utilizatorii noștri, ce nevoi au și cum le putem adresa. Recomand RICAP oricărui atreprenor care e pregătit să se dezvolte și să primească sprijin în penetrarea pieței internaționale,” spune Vlad Stanciu, de la clusterul ROSENC Timișoara.
Aflat deja la a doua ediţie, RICAP sprijină antreprenorii care au dezvoltat o tehnologie inovatoare să iasă cu ea pe piaţa internaţională. Printr-un program de mentorat personalizat, cu mentori din SUA şi România, acces la resurse, oportunităţi de parteneriat şi finanţare, antreprenorii sunt sprijiniți să iasă cu produsele lor pe piața internațională. Antreprenorii pot aplica online la program pe www.ricap.ro, între 3 iunie- 15 iulie. RICAP este un program realizat de Centrul Român pentru Inovaţie în Dezvoltare Locală şi Larta Institute (Los Angeles, SUA), implementat cu sprijinul Gea Strategy & Consulting şi finanţat de Romanian-American Foundation. Mai multe detalii despre RICAP, prima ediţie şi procesul de aplicare pe www.ricap.ro | http://ricap.ro/blog/ | contact@ricap.ro.

Comentarii

comentarii