Acasă Actualitate Ritm ceva mai bun de vaccinare, în această săptămână, în Timiș

Ritm ceva mai bun de vaccinare, în această săptămână, în Timiș

277
DISTRIBUIȚI

Raportările DSP Timiș din săptămâna 19 –  23 iulie arată o ușoară îmbunătățire a ritmului de vaccinare. Datele prezentate vineri indică faptul că joi 753 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în centrele din Timiș. Tot în această săptămână, luni au fost 661, marți – 816, iar miercuri – 825. Săptămâna trecută , numărul de doze administrate într-o zi lucrătoare a trecut cu o singură ocazie de 600.

O creștere evidentă este preferința timișenilor pentru vaccinul Johnson&Johnson, cel a cărui schemă de imunizare prevede o singură doză. Dacă în urmă cu câteva săptămâni acesta se administra în număr aproximativ 100 de doze pe zi, acum, se administrează constant peste 300 în același interval de timp. În continuare, strict în privința serurilor Pfizer, Moderna și AstraZeneca, numărul dozelor de rapel administrate este de peste 50% din total.

Conform datelor DSP Timiș, până vineri, 209.877 de persoane au finalizat schema de imunizare împotriva COVID-19 în centrele din județ. Altele 7.468 au primit, până acum, doar prima dintre cele două doze prescrise. În total, 404.740 de doze de vaccin au fost administrate în Timiș, iar reacții adverse au fost raportate în 152 de cazuri, adică într-un proporție de 0,03%.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Comentarii

comentarii