Acasă Actualitate Ritm ceva mai bun de vaccinare marți, în Timiș

Ritm ceva mai bun de vaccinare marți, în Timiș

DISTRIBUIȚI

Marți, 15 iunie, 1.320 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în județul Timiș, un ritm în ușoară creștere față de ultimele zile. Duminică, mai puțin de 1.000 de persoane s-au imunizat, iar luni, puțin peste 1.100. Totuși, și marți, cele mai multe persoane vaccinate au primit rapelul, 703. În continuare, cele mai populare seruri sunt cele produse de Pfizer-BioNTech și Johnson&Johnson, marți fiind administrate 774, respectiv 405 doze. Au mai fost folosite și 39 de doze de Moderna și 102 doze de AstraZeneca.

De la debutul campaniei de vaccinare, la nivelul județului Timiș au fost administrate 376.013 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. 188.129 de persoane au finalizat schema de imunizare, primind o doză de Johnson&Johnson sau două din celelalte, iar 13.330 au primit doar prima dintre cele două doze de vaccin Pfizer, Moderna sau AstraZeneca. Conform DSP Timiș, au fost raportate în total 149 de reacții adverse, reprezentând 0,04% din totalul vaccinurilor efectuate.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii