Acasă Actualitate Ritm de vaccinare tot mai scăzut în Timiș. Joi, s-au imunizat 3.148...

Ritm de vaccinare tot mai scăzut în Timiș. Joi, s-au imunizat 3.148 de persoane în județ

348
DISTRIBUIȚI

Conform ultimelor date oferite de Direcția de Sănătate Publică Timiș, joi, 6 mai, la nivelul județului Timiș, s-au vaccinat 3.148 de persoane. Ritmul de vaccinare este din ce în ce mai redus. Săptămâna trecută, se vaccinau constant aproximativ 3.500 de persoane zilnic. Duminică, în ziua de Paște, numărul celor vaccinați a fost de 2.893, redus față de zilele precedente, după cum era și normal. Luni, în schimb numărul a crescut peste normalul ultimei perioade, la 3.858. De atunci, însă, cifrele s-au redus constant: 3.622 de persoane vaccinate marți, 3.343 – miercuri și, iată, 3.148 – joi. Și dintre acestea, aproape două treimi, 2.082 mai exact, au fost să le fie administrat rapelul.

Dintre persoanele vaccinate în ultimele 24 de ore, 2.202 au ales serul Pfizer, 350 pe cel al Moderna, 596 pe cel al AstraZeneca și 20 pe cel al Johnson&Johnson. Ultimul, singurul care se administrează într-o unică doză, a început să fie administrat în Timiș de abia de miercuri, exclusiv la medicul de familie. În prima zi, doar cinci persoane se imunizaseră cu acesta. Pe etape, și joi, cele mai multe persoane s-au vaccinat în etapa a III-a, 1.694. Altele 1.343 s-au vaccinat în etapa a II-a, iar 111, în etapa I.

De la debutul campaniei de vaccinare, în județ au fost administrate 270.215 doze de vaccin. Până acum, 108.716 persoane au primit inclusiv rapelul, în timp ce altele 52.783, doar o doză. Dintre cele din ultima categorie, 25, cele care s-au vaccinat cu serul Johnson&Johnson, nu mai trebuie să primească și altă doză. Reacții adverse au fost raportate în 126 de cazuri, adică într-un procentaj de 0,04% din totalul vaccinurilor administrate. Dintre acestea, una singură a apărut în ultimele 24 de ore: o persoană a prezentat febră, remisă cu antitermice.

În acest moment, pe lângă vaccinarea clasică, în centre dedicate, timișorenii și timișeni au și alte variante. De pe 4 până pe 11 mai, la unitatea de campanie a Spitalului Militar Timișoara de la Stadionul CFR, se desfășoară un maraton de vaccinare. În fiecare din primele trei zile, aici s-au imunizat între 400 și 500 de persoane. În paralel, timișorenii se pot vaccina și la medicul de familie, cu serul AstraZeneca, cum au făcut-o 611 până acum, sau cu cel al Johnson&Johnson, cum au făcut-o alții 25. De vineri, în parcarea Shopping City Timișoara s-a deschis și un centru de vaccinare drive-thru.

„Vaccinarea este soluția optimă pentru imunizarea împotriva COVID-19, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, amintesc reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii