Acasă Politica Ţărăniştii nu vor ca primarul să se aleagă într-un singur tur

Ţărăniştii nu vor ca primarul să se aleagă într-un singur tur

DISTRIBUIȚI

“Alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin este de natură să reducă prestigiul şi reprezentativitatea acestei funcţii”, spune consilierul judeţean PNŢCD Viorel Sasca
Proiectul de modificare al alegerilor locale, despre care se vorbeşte atât de mult, zilele acestea, nu este pe placul ţărăniştilor. Consilierul local PNŢCD Corado Toader a înfierat proiectul care propune alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin. “Toate forţele politice din parlament au o atitudine care duce la un simulacru de democraţie. Este vorba de alegerea primarului dintr-un singur tur de scrutin. Este un lucru foarte grav, care va duce la nerezolvarea problemelor comunităţii. Nu va fi ales de o majoritate. Acest lcuru a început cu alegerea preşedintelui consiliului judeţean, într-un singur tur de scrutin. Se sacrifică democraţia. Trebuie să existe o logică şi o raţiune”, crede Corado Toader.

“Nu există o logică”
“Nu se face vorbire despre alegerea consilierilor locali, în niciun fel şi se continuă alegerea lor pe o listă de partid. Nu există o logică. Nu văd cum se modernizează statul român dacă se practică unităţi de măsură diferite. Cel mai trist lucru este că nu văd unde este descentralizarea, autonomia. Dacă s-ar gândi la o formulă modernă ar însemna împărţirea pe consilii locale de cartier. PNŢCD critică această atitudine slabă atît a partidelor de guvernămînt, cât şi a celorlalte partide parlamentare”, e de părere Corado Toader. De aceeaşi părere este şi consilierul judeţean PNŢCD Viorel Sasca, cel care nu vede cu ochi buni alegerea primarilor într-un singur tur.  “Alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin este de natură să reducă prestigiul şi reprezentativitatea acestei funcţii”, e de părere Sasca.

Comentarii

comentarii