Acasă alegeri locale 2012 Ţărăniştii se iau de corturile liberalilor. Liberalii le transmit să lase deoparte...

Ţărăniştii se iau de corturile liberalilor. Liberalii le transmit să lase deoparte victimizările şi acuzele gratuite

DISTRIBUIȚI

Bătăliile campaniei sunt în toi. UPT (PNŢCD şi FDGR) acuză USL, respectiv PNL, că a montat în locul unde trebuiau să fie corturi electorale sisteme publicitare de mari dimensiuni. În replică, PNL spune că a făcut totul conform legii şi îi invită pe cei din PNŢCD „să se concentreze în această campanie pe oferirea de soluţii pentru timişoreni şi nu pe victimizări gratuite”. „Cu toate că au solicitat Comisiei de Ordine Publică a Primăriei Municipiului Timișoara aprobare pentru amplasarea unor corturi din care să fie distribuite materiale electorale în diferite puncte din oraș, reprezentanții USL au montat, de fapt, pe respectivele locații sisteme publicitare de mari dimensiuni, lucru nepermis de lege. Este cu atât mai surprinzător faptul că domnul Nicolae Robu permite și încurajează acest tip de ilegalități cu cât postul pentru care candidează implică asigurarea respectării ordinii publice în orașul Timișoara. După al treilea caz de ilegalitate comisă de echipele de campanie ale domnului Nicolae Robu, constatăm că, în ceea ce îl privește, nerespectarea legii a devenit o obișnuință, lucru incorect, în primul rând, față de ceilalți competitori electorali, care au ales să își promoveze imaginea cu respectarea legalității. Solicităm celor abilitați de lege să ia măsurile cuvenite în acest caz”, transmite Departamentul de Comunicare al Uniunii pentru Timiş.

„Îi invităm pe colegii din PNŢCD să se concentreze în această campanie pe oferirea de soluţii pentru timişoreni şi nu pe victimizări gratuite, atacuri la persoană”

Liberalii spun că au montat corturile perfect legal, în baza unui aviz de la Comisia de Ordine Publică. Mai mult, după numai o zi, aceste corturi au fost vandalizate. „Partidul Naţional Liberal constată cu neplăcere că singurele preocupări ale colegilor de competiţie din Partidul Naţional Ţărănesc Creştin-Democrat în timpul campaniei electorale sunt victimizarea şi acuzele gratuite. Astfel, PNL Timiş a făcut toate demersurile legale pentru autorizarea de corturi de campanie pentru distribuţie de materiale electorale, solicitând avizul Comisiei de Ordine Publică, deşi acesta nu este obligatoriu din punct de vedere legal, în perioada campaniei. În mod logic, avizul a fost pozitiv, având numărul SC2012 – 11535 / 09.05.2012. În consecinţă, PNL a început montarea acestor corturi sau căsuţe, în baza avizului primit. Dimensiunea corturilor la care se face referire este de 3×3 m, dimensiunea normală a unui cort de campanie. Rolul lor este atât de protecţie, cât şi vizual. Corturile rămân închise în aceste zile, din cauza vremii nefavorabile, urmând să se asigure distribuţia de materiale începând, probabil, de miercuri. Deşi sunt montate de o singură zi, corturile au fost vandalizate, chiar dacă sunt amplasate în locaţii vizibile, care ar trebui să fie supravegheate de Poliţia Locală. Solicităm Poliţiei Locale să îşi facă datoria şi să supravegheze bunurile de pe domeniul public, îndeplinindu-şi astfel scopul pentru care a fost creată. Îi invităm pe colegii din PNŢCD să se concentreze în această campanie pe oferirea de soluţii pentru timişoreni şi nu pe victimizări gratuite, atacuri la persoană, vandalizări şi abuzuri ale instituţiilor din subordinea primăriei”, transmite Departamentul de Comunicare al PNL Timiş.

 

Comentarii

comentarii