Acasă Politica Ţărăniştii – speriaţi de voturile studenţilor din Timişoara?!

Ţărăniştii – speriaţi de voturile studenţilor din Timişoara?!

426
DISTRIBUIȚI

Prea mulţi studenţi cu drept de vot – strigă Orza. Robu îi spune că este pe dinafară…
Viceprimarul ţărănist al Timişoarei, Adrian Orza, lansează un atac violent. În subsidiar, acesta îi vizează direct pe liberali şi pe candidatul USL la Primăria Timişoara, Nicolae Robu. Orza, candidatul UPT (PNŢCD+FDGR) la Primăria Timişoara, acuză faptul că a crescut foarte mult numărul studenţilor flotanţi din Complexul Studenţesc. Orza susţine că există în căminele studenţeşti anumite persoane care, în schimbul unor avanataje, le cer studenţilor să se implice în politică. Numărul studenţilor cu viză de flotant, adică oameni ce pot vota la alegerile locale din iunie, a crescut în ultimele trei luni cu 2.000, susţine Adrian Orza.

Orza: „În cămine există centre de presiune”

„A crescut interesant de mult numărul flotanţilor din campusurile timişorene. Este vorba despre o cifră mult mai mare decât a fost anii trecuţii şi vorbesc în cunoştinţă de cauză, căci baza de date e a noastră. Numărul flotanţilor a crescut cu aproximativ 2.000 de persoane faţă de anii anteriori, în perioada până cu trei luni înainte de alegeri, aşa cum e stipulat în lege. Deci, există evident o legătură cu alegerile. E ciudat, dar foarte explicabil, având în vedere practicile cu care unii ne-au obişnuit”, a spus Adrian Orza. Viceprimarul Timişoarei nu a vrut să nominalizeze vreo formaţiune politică ce s-ar ocupa de astfel de tertipuri, deşi ţinta era clară. Are însă informaţii direct din căminele studenţeşti. „În cămine, există persoane care se ocupă de astfel de lucruri. Există centre de presiune. Sunt persoane care, în schimbul unei implicări în politică, promit camere mai bune sau o viaţă mai uşoară la examene. Atrag atenţia persoanelor care fac aceste lucruri şi celor care le coordonează că asemenea fapte sunt ilegale”, mai spune Adrian Orza.

Robu: „Cine afirmă aşa ceva e descalificat din start”

Candiatul USL la Primăria Timişoara, senatorul liberal Nicolae Robu, este consternat de afirmaţiile lui Orza şi îi transmite că este pe dinafara sistemului de învăţământ. „Cine vine cu astfel de afirmaţii se descalifică din start.  În Politehnică, de exemplu, locurile de cazare se dau foarte strict. Notele la examene sunt date de profesori corecţi şi transparenţi. Cei care fac astfel de afirmaţii sunt complet înafara sistemului de învăţământ. Sigur că studenţii îşi fac flotant, aşa ar fi normal dacă locuiesc în Timişoara, să îşi facă şi viză de flotant”, spune în replică Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş şi candidatul USL la Primăria Timişoara.

Comentarii

comentarii