Acasă Politica Ţărăniştii timişeni nu fac campanie pentru PNŢCD

Ţărăniştii timişeni nu fac campanie pentru PNŢCD

DISTRIBUIȚI

Gheorghe CiuhanduPreşedintele PNŢCD Timiş, Gheorghe Ciuhandu, susţine că filiala Timiş a PNŢCD nu va fi implicată în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, asigurând doar suport logistic la secţii, în ziua votului. PNŢCD va participa la alegerile pentru Parlamentul Europei, însă cei prezenţi pe listă fac parte din „aripa Miluţ”, partidul fiind împărţit în două tabere, în urma unor diferende de ordin intern. „Noi îi vom susţine pe candidaţii PNŢCD, logistic, la secţii, adică membrii noştri pot merge la secţii, dacă e nevoie. În rest, există o listă de candidaţi, iar aceştia să se ocupe să îşi facă campanie, să se ocupe de panotaj, căci şi noi am făcut la fel când am fost pe liste.
Îmi pare foarte rău că domnul Herlea, pe care noi îl susţineam, nu e pe listă, ei au făcut listele cum au vrut, fără să ne consulte şi pe noi.
Dorinţa noastră este ca după alegeri să organizăm un congres, la care toţi cei care au fost excluşi să vină înapoi şi să voteze şi ei. Sperăm să facem un congres şi, prin acesta, să lămurim situaţia şi să stingem conflictul.
Domnul Miluţ spune că nu are intenţii ascunse, dar eu nu mă mai pot baza pe vorbe, vreau să văd dovezi”, spune Ciuhandu, mărturisind că va vota, totuşi, lista partidului din care face parte: „La alegerile europarlamentare, fiind un vot pe listă, eu mă voi duce să votez pentru PNŢCD.
Nu pentru domnul Miluţ, nici pentru alte persoane de pe acea listă, ci pentru acest partid.
Având, însă, în vedere care e situaţia, nu le pot spune membrilor şi simpatizanţilor decât să voteze după cum le dictează conştiinţa”.
Cât despre anumite presiuni care s-au făcut, sub o formă sau alta, asupra lui Ciuhandu, pentru a părăsi barca ţărănistă pentru a trece în vreun partid aflat la putere, primarul Timişoarei a clarificat situaţia: „Familia mea a suferit în timpul regimului comunist.
Eu nu am fost niciodată membru PCR.
Eu nu mă joc cu partidele comuniste şi neocomuniste. 
Am fost şi sunt doar membru PNŢCD şi o să mor în PNŢCD, ca să fie toată lumea lămurită”.

Comentarii

comentarii