Acasă Cultura Robert Şerban a primit premiul pentru poezie al revistei „Luceafărul de dimineaţă”

Robert Şerban a primit premiul pentru poezie al revistei „Luceafărul de dimineaţă”

435
DISTRIBUIȚI

Joi, 12 mai 2011, de la ora 13.00, la Casa Vernescu din Bucureşti, Revista „Luceafărul de dimineaţă” a acordat premiile pe anul 2010. Juriul, alcătuit din Gabriel Chifu (vicepreşedinte USR), Dan Cristea (Preşedinte Asociaţia „Luceafărul de dimineaţă”) şi Gelu Negrea (redactor-şef revista „Luceafărul de dimineaţă”), a acordat opt premii, la categoriile poezie, proză, critică şi istorie literară, eseu, publicistică, debut (poezie şi proză) şi Opera Omnia.

Poetului timişorean Robert Şerban i-a fost înmânat premiul pentru poezie, categorie la care a concurat alături de Dinu Flămând şi Ovidiu Nuşfelean. Conform poetului, premiul a constat într-o diplomă şi o sumă de bani. De asemenea, în calitate de reprezentat al culturii timişorene, acesta s-a arătat încântat de premiul primit.

Restul premiilor au fost oferite astfel: Constantin Stan – premiul pentru proză, Adrian G. Romilă – premiul pentru critică şi istorie literară, Sorin Lavric – premiul pentru eseu, Horia Gârbea – premiul pentru publicistică, Alina Mazilu – premiul pentru debut în poezie, Adrian Buzdugan – premiul pentru debut în proză, Gabriela Adameşteanu – premiul Opera Omnia.

Conform organizatorilor, nominalizările la premiile revistei Luceafărul de dimineaţă, premii cu o îndelungată tradiţie, s-au făcut având în vedere valoarea literară a autorilor, care s-au impus în 2010 prin realizări editoriale remarcabile.

Comentarii

comentarii