Acasă Economic Robert Rekkers și-a dat demisia de la Banca Transilvania

Robert Rekkers și-a dat demisia de la Banca Transilvania

470
DISTRIBUIȚI

 Robert Rekkers și-a dat demisia din funcția de director general al Băncii Transilvania și din calitate de membru al Consiliului de Administrație al băncii. Rekkers a îndeplinit funcția de director general timp de peste 9 ani, fiind unul dintre cei mai longevivi manageri din industria bancară românească. 

Deși contractul inițial de colaborare cu BT prevedea o perioadă de 4 ani, acesta a fost reînnoit de trei ori de către Consiliul de Administrație. Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania l-a desemnat ca administrator delegat interimar, pentru coordonarea activității BT și a Comitetului Executiv de Management, pe Peter Franklin. Peter Franklin face parte din Consiliul de Administrație al Băncii Transilvania din anul 2010 și va prelua acest mandat, începand cu data de 1 februarie 2012. „Îi mulțumesc lui Robert Rekkers, în numele meu, al membrilor Consiliului de Administratie și al acționarilor, pentru contribuția sa, timp de peste 9 ani, la ceea ce înseamnă azi Banca Transilvania. A fost, cu siguranță, un factor esențial al succesului BT”, a declarat Horia Ciorcilă, președintele Consiliului de Administrație al Băncii Transilvania. Peter Franklin face parte din echipa Băncii Transilvania din august 2010, fiind nominalizat de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în Consiliul de Administratie și este, de asemenea, membru în Comitetul de Audit și în Comitetul de Remunerare al BT. Are o experiență de 37 de ani în domeniul financiar bancar, în companii de prestigiu cum ar fi General Electric, HSBC, The Chase Manhattan Bank, lucrând atât în Asia, cât și în Europa. Este absolvent al Oxford University. 

„Cu siguranță, Banca Transilvania va ocupa un loc aparte în cariera mea și sunt mândru de rezultatele obținute aici. Mi-a plăcut mai ales spiritul antreprenorial pe care l-am întâlnit la BT și mă bucur că banca a devenit una dintre cele mai mari instituții bancare din România. Am încredere in Banca Transilvania, în rolul ei tot mai important pe piață. Puterea ei vine din interior, datorită acelei echipe de succes cu care am avut plăcerea să lucrez atâția ani,” a afirmat, la plecare, Robert Rekkers.

Comentarii

comentarii