Acasă Actualitate Robu a făcut amendamente la legea securităţii pe stadioane

Robu a făcut amendamente la legea securităţii pe stadioane

DISTRIBUIȚI

“Cu unele dintre propuneri eu am fost de acord şi le-am susţinut, dar privitor la altele am avut o atitudine de respingere şi cu o argumentaţie chiar vehementă, simţind că există o anumită aplecare a unora de a nu mai respecta prezumţia de nevinovăţie a oamenilor, de a promova idei ce ţin mai degrabă de un stat poliţienesc decât de un stat civilizat”, spune Nicolae Robu
Pe stadioane se întrece din când în când măsura şi suporterii diferitelor echipe o iau razna şi provoacă scandaluri nedemne de un sport a cărui deviză este fair-playul. Zilele acestea, în comisia de tineret şi sport au avut loc dezbateri pe marginea legii care se referă la securitatea pe stadioane. “În platforma mea de candidatură pentru Senat aveam, printre altele, şi promovarea unor măsuri care să ducă la creşterea securităţii cetăţeanului, cu respectarea principiilor statului de drept, a prezumţiei de nevinovăţie, în principal. Am discutat în comisii un proiect care şi-a propus să aducă îmbunătăţiri acestei legi. Cu unele dintre propuneri eu am fost de acord şi le-am susţinut, dar privitor la altele am avut o atitudine de respingere şi cu o argumentaţie chiar vehementă, simţind că există o anumită aplecare a unora de a nu mai respecta prezumţia de nevinovăţie a oamenilor, de a promova idei ce ţin mai degrabă de un stat poliţienesc decât de un stat civilizat”, spune Nicolae Robu.

“Sunt multe prevederi care fac legea mai dură, dar iniţiativa legislativă îşi propunea să o facă mult mai dură”
Senatorul timişorean a stat de vorbă cu reprezentanţi ai principalelor cluburi, ai LPF, FRF şi cu reprezentanţi ai celor mai importante galerii, inclusiv galeria Politehnicii din Timişoara, “care este cea mai importantă galerie din ţară, după părerea mea”, susţine Nicolae Robu. “În urma discuţiilor am generat 11 amendamente, dintre care 7 sau 8 au fost admise. Amendamentele mele sunt menite să înlăture sau cel puţin să minimizeze posibilităţile de abuz, respectiv de încălcare a prezumţiei de nevinovăţie a oamenilor. Sunt multe prevederi care fac legea mai dură, dar iniţiativa legislativă îşi propunea să o facă mult mai dură. În iniţiativa legislativă era pedepsită şi tentativa de a intra pe stadion a unei persoane sancţionată cu interdicţia de a participa la aceste competiţii, extrem de dur. Or, dacă omul sancţionat stă în apropierea porţii galeriei, pentru a auzi atmosfera de pe stadion, foarte simplu poţi spune – e o tentativă de intrare pe stadion: la puşcărie. E ca şi cum ai spune: s-ar impune mai întâi un program de creştere al numărului de închisori şi după aia promovarea acestei legi. M-am bucurat că majoritatea amendamentelor pe care le-am depus au fost susţinute. M-am bucurat de o bună colaborare cu liderii galeriei timişorene, Cristi Brâncovan chiar a venit, la invitaţia mea, la o şedinţă a comisiei noastre”, a spus Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii