Acasă Actualitate Robu acuză Poliţia Locală Timişoara că nu are oameni competenţi

Robu acuză Poliţia Locală Timişoara că nu are oameni competenţi

401
DISTRIBUIȚI

politie reprosuriPrimarul Timişoarei, Nicolae Robu, a vorbit deschis despre un serviciu care este în subordinea Primăriei Timişoara. Este vorba despre Poliţia Locală, care, în opinia primarului, are trei probleme. Lipsa de personal, dotarea şi oamenii slab pregătiţi sunt principalele probleme pe care le au poliţiştii din Timişoara.

„Este adevărat că este lipsă de personal la Poliţia Locală Timişoara. De asemenea, este adevărat că stau prost şi cu dotarea. Însă mai este adevărat şi faptul că aceşti poliţişti nu sunt pregătiţi. Au fost organizate concursuri, iar numai cine nu a vrut nu a ajuns poliţist local. Eu nu pot schimba aceste lucruri peste noapte”, a spus Nicolae Robu.

Opinii diferite

Dana Seracin, purtător de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, spune că agenţii locali se perfecţionează în fiecare an pentru a fi mai bine pregătiţi în faţa cerinţelor pe care le au. „Într-adevăr, numărul de poliţişti locali nu este suficient la nivelul municipiului Timişoara, cu atât mai mult cu cât necesarul de personal era dublu faţă de cel care este acum. Poliţia Locală a preluat prin legea de organizare noi atribuţii, nu numai cele referitoare la ordinea publică, ci şi cele legate de circulaţie, disciplină în construcţii, inspecţie comercială, protecţia mediului, dar şi alte sarcini legate de punerea în executare a mandatelor de aducere, de muncă în folosul comunităţii. Mai mult, trebuie menţionat faptul că, spre exemplu, într-o singură lună, se primesc peste 600 de sesizări de la cetăţeni, care cuprind de la reclamaţii privind ordinea publică, circulaţie, parcări, deţinerea de animale de companie, lipsa autorizaţiei la construcţii şi altele. La aceste reclamaţii se deplasează poliţişti locali care trebuie să ia măsuri în teren, în termen, volumul este foarte mare. Pe lângă acestea, menţionăm că anul acesta jumătate din efectiv urmează cursuri de specializare în structurile Ministerului de Interne, iar cealaltă jumătate va merge la aceste cursuri anul viitor, deci încercăm pe cât posibil să facem faţă cerinţelor cetățenilor orașului şi să ne specializăm. Din păcate, într-adevăr, numărul mare de atribuţii sufocă efectiv numărul de poliţişti locali pe care îi avem în teren”, spune Dana Seracin.

Comentarii

comentarii