Acasă Actualitate Robu clarifică ”intoxicarea”: nu Primăria Timișoara a mărit taxa în piața volantă,...

Robu clarifică ”intoxicarea”: nu Primăria Timișoara a mărit taxa în piața volantă, ci consiliul de administrație al societății…. primăriei. Fritz ripostează

1517
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu a intervenit în problema ridicată de majorarea taxei din piața volantă de Stadionul „Dan Păltinișanu”, de la 200 la 300 de lei, și a cerut Piețe SA să reducă prețul la valoarea inițială. Majorarea a fost sesizată, printre alții, de Dominic Fritz, viitorul contracandidat al lui Robu la alegerile locale pentru primăria Timișoara. Sâmbătă, „neamțul”, printr-un „live” în piață și, ulterior, printr-o postare pe Facebook, a spus că de pe urma acestei majorări de preț dispuse de Primăria Timișoara de câștigat vor avea doar speculanții.

Acum, Robu îi dă replică lui Fritz, de la distanță, tot pe Facebook, acuzându-l, indirect, pe acesta de „intoxicare”. Actualul primar spune că, de fapt, nu primăria a majorat taxa, ci ea a readus-o la cuantumul inițial.

„STOP INTOXICĂRII!

NU PRIMĂRIA A MAJORAT TAXA DE ACCES AL PRODUCĂTORILOR ÎN PIAȚA VOLANTĂ, DIMPOTRIVĂ, PRIMĂRIA INTERVINE PENTRU READUCEREA EI LA CUANTUMUL DE PÂNĂ ACUM!

Un grup de producători mi-a adus astăzi la cunoștință că SC Piețe SA a decis în Consiliul de Administrație majorarea prețului pe care producătorii au a-l plăti pentru a-și putea vinde marfa în Piața Volantă”, își începe Robu postarea.

Mai mult, Robu spune, și el, că este împotriva speculanților: „Reamintesc că această creație a Administrației Robu, ca atâtea alte lucruri bune din orașul nostru și că, firesc, fiind un proiect de mare succes, având o apreciere atât de înaltă din partea timișorenilor, are parte de toată protecția mea. Mă refer atât la protecția față de șmecheri, de falșii-producători, neobosiți în încercările lor de a se strecura unde nu le e locul, cât și la aceea față de politici inadecvate / greșite ale decidenților în ceea ce o privește”.

Primarul, în continuare, explică și cine a majorat acea taxă, dacă nu primăria. Acesta dă vina pe consiliul de administrație al societății Piețe SA, care este în subordinea… primăriei, fiind condusă chiar de prietenul și fostul consilier personal al lui Robu, Ionuț Nasleu. Robu a încheiat:

„Confirmându-se cele susținute de producători, am transmis Consiliului de Administrație al SC Piețe SA solicitarea să anuleze majorarea decisă, reunindu-se, în acest sens, într-o ședință de îndată, iar dacă unii producători au plătit deja tariful majorat, să li se returneze diferența în cauză.

Îi asigur pe producătorii autentici de toată protecția mea, pt ca munca lor să fie răsplătită cum se cuvine și am de la ei așteptări ca, în compensație, să aducă timișorenilor produse de calitate și la prețuri corecte. Aveți grijă de soiurile noastre tradiționale de legume și fructe, mai gustoase decât oricare altele pe care eu le-am întâlnit prin lumea largă!”.

În comentarii, printre cei care, pe de-o parte, îi cer lui Robu să iasă la pensie, pe de alta, îi salută decizia de a interveni în această problemă sau, pur și simplu, doar amintesc că și în alte piețe timișorene sunt probleme, un urmăritor al primarului a postat o captură cu o postare de pe pagina de Facebook a pieței volante, despre care spune că este de săptămâna trecută. În acea postare, administratorul paginii se lua de gestul lui Fritz de a „merge cu camera printre rânduri, vorbind cu oameni de la care nu a cumpărat niciodată o legătură de mărar în scurtul timp de la aterizarea în Timișoara”. Tot în acea postare, se arăta că piața este „rodul muncii unei echipe de la PNL, a pornit de la zero și a ajuns unde este”. În acest moment, acea postare nu se mai regăsește pe pagina „Piața volantă Timișoara”.

Între timp, Dominic Fritz a ripostat, tot printr-o postare pe Facebook, în care scrie că presiunea făcută a dat roade. În plus, acesta ridică o întrebare la care Robu încă nu a dat răspuns: „Fapt este: în piața volantă, s-au tăiat chitanțe pentru o mărire ilegală de taxă. Cine va fi tras la răspundere pentru această ilegalitate? Consiliul de Administrație, pe care Nicolae Robu a aruncat vina, nu este oare plin de oameni numiți politic? Ionuț Nasleu, directorul SC Piețe SA, nu este fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, omul lui de încredere, care a primit deja n-șpe «cartonașe galbene»?”.

Promițând că, atunci când va fi primar, comercianții vor avea condiții civilizate în piețe, Fritz mai prezintă planul USR PLUS pentru piețele din oraș. Acesta scrie: „Avem un plan de măsuri: 

  1. Conceperea și publicarea unui Regulament de Organizare și Funcționare pentru piața volantă. Locul de desfășurare va fi clar marcat cu sigla pieței volante și orarul său va fi afișat.
  2. Una dintre îndatoririle Poliției Locale este să verifice toate actele comercianților (certificatele de producător, caietele de comercializare) și prețurile afișate. Ne vom asigura că vor relua această practică.
  3. Să instalăm grupuri sanitare decente și să asigurăm curățenia în piață și în împrejurimi. Colegii din USR au inițiat acum doi ani acest proiect, nici până acum nu avem toalete publice cumsecade în oraș: https://bit.ly/toalete-publice-timisoara
  4. Deschiderea de piețe volante și în alte cartiere ale orașului. Avem nevoie de măcar încă o piață de producători locali în zona de nord a orașului”.

Comentarii

comentarii