Acasă Administraţie Robu continuă la Curtea Constituţională lupta cu Agenţia Naţională de Integritate

Robu continuă la Curtea Constituţională lupta cu Agenţia Naţională de Integritate

DISTRIBUIȚI

robu ani

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu (vicepreşedinte PNL), a câştigat în toamna anului trecut lupta cu ANI, însă războiul continuă la Curtea Constituţională.

Robu a fost declarat incompatibil de ANI pentru că a deţinut simultan funcţiile de rector şi de senator. Ulterior, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate liberalului, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă. Robu vrea însă să schimbe şi legea în baza căreia ANI l-a considerat incompatibil, motiv pentru care a atacat-o la Curtea Constituţională.

Nicolae Robu a invocat o excepţie de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 (2) teza a doua din Legea 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea legii nr. 144 din 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea ANI, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative. Articolul atacat prevede că persoana aflată în incompatibilitate nu mai poate ocupa timp de 3 ani funcţia pentru care a fost declarat incompatibil.

„Dosarul a fost în şedinţă publică, a parcurs procedura. Apare pe lista de pronunţări mâine. Procedural vorbind, putem avea o soluţie mâine sau se poate amâna pronunţarea”, au declarat reprezentanţii CCR, pentru stiripesurse.ro.

„M-am deconectat total de la subiect. Am câştigat procesul. Avocaţii au sesizat Curtea Constituţională, nu m-am ocupat eu. Nu mă interesează pentru mine ce decide CCR, că eu am câştigat procesul. Mă interesează de dragul unei justiţii corecte şi a unui cadru legislativ corect. Au fost mai multe sesizări de neconstituţionalitate. Şi pentru proactivitatea legii, şi pentru nişte interdicţii”, a explicat Robu.

Primarul Timişoara s-a plâns recent că a cheltuit 10.000 de euro în procesele împotriva ANI. Însă, mai spune acesta, nu intenţionează să îşi recupereze în instanţă cheltuielile. „Nu mai am chef. Mi-e lehamite de procese”, a mai adăugat Robu.

Comentarii

comentarii