Acasă Politica Robu: Dacă Guvernul Cioloș nu va sprijini investițiile majore ale Timișoarei nu...

Robu: Dacă Guvernul Cioloș nu va sprijini investițiile majore ale Timișoarei nu voi ezita să-l critic

DISTRIBUIȚI

Nicolae-Robu-primar-1Primarul Nicolae Robu a declarat vineri că va critica Cabinetul Cioloș, așa cum a făcut și cu Guvernul Ponta, dacă noul Executiv nu va sprijini financiar realizarea obiectivelor majore ale Timișoarei.
“Guvernele României nu au răspuns solicitărilor mele pentru Timișoara. Sunt obiective majore — centurile de Sud și de Vest, un nou racord la autostradă, mai bun decât cel actual și care este de mare interes pentru noi, un nou stadion, o nouă sală polivalentă, cu 15.000 de locuri, un bazin olimpic. Aceste obiective rămân mai departe pe agenda mea(…). Nu le poate face primăria, dar trebuie să fie pe agenda primarului, oricare ar fi el. Nu-mi va fi greu să cer, și pe viitor, un marker și o hârtie pe care să scriu ‘zero lei’ (alocați de guvern, n.r.), ca și atunci când la guvernare era PSD’, a detaliat Robu, în conferința de presă.
Edilul susține că nimeni nu poate avea pretenții ca într-un mandat de un an de zile să se realizeze toate aceste obiective, dar va face lobby și în fața noului Cabinet, prioritară fiind finanțarea urgentă pentru realizarea centurii de Sud a Timișoarei, care face legătura cu ieșirea spre Serbia.
“Voi cere ca centura Sud să fie susținută acum. Dacă voi vedea aceeași abordare, voi avea aceeași reacție. Pentru că pe mine mă interesează interesele timișorenilor”, a adăugat Robu.
Robu a precizat că va critica chiar și un guvern PNL dacă “va avea aceeași atitudine față de Timișoara”.
“Voi reacționa, în primul rând, în interiorul partidului, ca vicepreședinte al PNL și copreședinte al PNL Timiș, iar dacă nu s-ar rezolva, aș ieși public să spun același lucru. Dar nu cred că un guvern PNL va trata Timișoara așa cum a fost tratată de guvernele PSD”, a conchis Nicolae Robu.

Comentarii

comentarii