Acasă Politica Robu şi Ciuhandu au început bătălia pentru Primăria Timişoarei

Robu şi Ciuhandu au început bătălia pentru Primăria Timişoarei

425
DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, liderul PNL Timiş, Nicolae Robu, acuza administraţia Ciuhandu de mai multe nereguli. Mai mult, Robu a promis că dacă va ajunge primar, va schimba mulţi şefi din Primăria Timişoara. Robu susţinea că acest lucru este dorit de majoritatea angajaţilor din cadrul municipalităţii. La câteva zile distanţă, Gheorghe Ciuhandu i-a dat lui Robu un răspuns pe măsură, Ciuhandu îl acuză pe contracandidatul său la funcţia de primar că a început deja campania electorală, în mod oficial. “Supărarea domnului Nicolae Robu a pornit de la faptul că în Comisia de Ordine Publică nu s-a acceptat ca, până la începerea campaniei electorale, membri ai PNL să împânzească oraşul cu mese şi flipcharturi pe care să noteze, chipurile, nevoile cetăţenilor. Fac precizarea că în solicitarea PNL nu se spunea nici un cuvânt despre o consultare a cetăţenilor pe tema masterplanului Timişoarei, fapt pentru care comisia, în care sunt reprezentate mai multe instituţii din oraş, a găsit de cuviinţă să răspundă cerând PNL să revină cu această cerere în campania electorală. Oricum, şi consultarea cetăţenilor pe marginea masterplanului ar fi fost o ipocrizie, atât timp cât reprezentanţii partidului condus de Nicolae Robu nu au participat la repetatele dezbateri organizate pe marginea acestui subiect, iar în şedinţa de consiliu local în care masterplanul a fost votat au fost singurul partid care nu a venit cu nici un amendament concret la conceptul de dezvoltare propus” , spune Ciuhandu.

Şocat de declaraţiile lui Robu

Primarul, dar şi viceprimarul Adrian Orza, au rămas şocaţi de declaraţiile pe care le-a făcut Niolae Robu la adresa PNŢCD, dar şi la adresa angajaţilor din primărie. “Domnul Robu a făcut declaraţii foarte grave la adresa funcţionarilor din Primăria Timişoara. Nu este normal să ameninţi funcţionarii cu faptul că vor “zbura rapid” din primărie, după ce vei câştiga alegerile, să împarţi oamenii în tabere, să creezi tensiuni, să arăţi că ai parti-priuri şi să faci toate acestea într-un moment în care sunt mai bine de şase săptămâni până la demararea campaniei electorale. Asta denotă o disperare pe care eu, personal, nu o înţeleg din partea unui om care încearcă să îşi aroge – cât de pe merit, sunt alţii în jurul lui care pot să spună – imaginea unui conducător de succes. Mai mult decât atât, domnul Nicolae Robu dovedeşte prin declaraţiile sale că nu are habar de Legea Administraţiei Publice Locale, de Legea privind Statutul Funcţionarului Public şi de Codul de Conduită al Funcţionarului Public – câteva acte normative pe care ar fi trebuit să aibă măcar decenţa să le citească înainte de a se gândi să candideze la funcţia de primar. Robu a vorbit despre o “clică PNŢCD”, care “va zbura rapid”, iar asta denotă reflexe bolşevice împotriva singurului partid istoric care şi-a asumat mereu atât realizările, cât şi eşecurile, în timp ce alţii se dădeau la fund pentru a nu fi arătaţi cu degetul pe stradă”, a mai adăugat Ciuhandu.

Robu îi răspunde lui Ciuhandu: “A VENIT VREMEA SCHIMBĂRII! 16 ANI AU FOST DE-AJUNS”

Nicolae Robu spune că a citit cu stupoare declaraţiile primarului Gheorghe Ciuhandu, din 3 aprilie şi nu doreşte să dea o replică în acelaşi ton. De ce? «Pentru simplul fapt că un asemenea ton îmi este total străin, cum, de altfel, este străin şi de spiritul Timişoarei. Câteva lucruri trebuie, însă, spuse. Tonul d-lui Ciuhandu arată că nu numai clientela sa ţărănistă din primărie este disperată, ci chiar şi Domnia Sa. Cum altfel ar fi  putut dl. primar să-şi piardă şi singura calitate pentru care timişorenii l-au tot votat de 16 ani încoace, cea cu care mereu i-a vrăjit – eleganţa şi stăpânirea de sine -, coroborând-o cu arta de a se victimiza că nu-i iese mai nimic, deoarece îl boicotează "miticii". Eu am tot respectul pentru PNŢCD, dar pentru PNŢCD-ul istoric, pentru cel al seniorilor Coposu, Raţiu, Diaconescu ş.a., ş.a., care au îndurat temniţele comunismului în toată floarea vârstei lor şi care şi-au câştigat pe veci un loc de onoare în istoria neamului nostru! Şi mă întreb: or fi, oare, aceşti seniori, mulţumiţi, acolo în ceruri, că dl. Ciuhandu şi colegii săi  au dus PNŢCD unde se află el astăzi, că, după ce a cerşit o alianţă cu oricine – pardon: cu Partidul Poporului nu ştiu să fi cochetat -, tocmai s-a "împăcat" şi a hotărât să candideze din partea lui cu PNŢCD Pavelescu, care tocmai a încheiat un protocol cu PDL, care… », spune Robu, în replică la declaraţiile primarului Timişoarei.

« O parte din şefi, însă – nu toţi, accentuez – reprezintă o clică incompetentă şi coruptă! »

«Eu am spus răspicat în declaraţiile mele: angajaţii simpli ai Primăriei Timişoara şi ai societăţilor subordonate primăriei sunt oameni cumsecade, serioşi, cinstiţi, corecţi şi harnici, în majoritatea lor, ca peste tot. Îi apreciez şi îi stimez şi, când voi deveni primar, voi avea grijă să fie mai respectaţi ca acum şi să le meargă, din toate punctele de vedere, mai bine ca acum. O parte din şefi, însă – nu toţi, accentuez – reprezintă o clică incompetentă şi coruptă! Aceştia nu fac altceva decât să-i şicaneze pe timişoreni, să-i poarte pe drumuri, să le tergiverseze orice cerere, să le pretindă şpagă etc. şi SĂ ŢINĂ TIMIŞOARA PE LOC, sub aripa protectoare a d-lui primar. Pe aceştia am spus că-i voi zbura din primărie -evident: cu respectarea legii -, pentru incompetenţă şi indisciplină! Şi-i voi zbura, o repet! Pentru că sunt convins că timişorenii îşi doresc asta. S-au săturat! În privinţa capacităţii mele de a fi un bun primar, îl rog pe dl. Ciuhandu să nu-şi facă griji. Timişorenii îşi pun speranţe în mine pentru că ei ştiu – şi ştie şi dl. primar, evident – că am renovat în 8 ani peste 50 de clădiri, am construit cea mai mare bibliotecă a unei universităţi din România, un institut de cercetări, 2 baze sportive, 2 bazine de înot, amfiteatre, laboratoare – peste 300 laboratoare au fost aduse de mine la cele mai înalte standarde mondiale -, un parc, am în construcţie o sală polivalentă cu 2.500 de locuri, şi-aş putea continua”, spune Robu.

«Voi fi elegant cu dv., dar critic cu tot ce se întâmplă rău”

În privinţa echipei de fotbal Politehnica, Robu spune că ceea ce era de demonstrat s-a demonstrat: “Eu ţin cu Poli cu adevărat şi am făcut tot ce era de resortul meu să fac pentru Poli – şi chiar mai mult -, dl. Ciuhandu şi apropiaţii săi au lovit în Poli mai ceva ca FRF!”. Senatorul liberal, candidatul la Primăria Timişoarei al USL, îl asigură pe Ciuhandu că va fi elegant cu el. «D-le Primar Ciuhandu, eu voi fi elegant cu dv. în continuare. Şi nu voi spune niciun neadevăr despre dv., cum spuneţi dv. despre mine. Apropo, eu provin dintr-o familie de oameni simpli, am o educaţie profund anticomunistă – tatăl meu a făcut puşcărie politică -, n-am fost şef la UASCR şi nici măcar simplu membru al Partidului Comunist, nimic. Voi fi elegant cu dv., dar critic cu tot ce se întâmplă rău, respectiv nu se întâmplă bine în primărie. Şi, cu eleganţă, vă spun: A VENIT VREMEA SCHIMBĂRII! 16 ANI AU FOST DE-AJUNS!”, spune preşedintele PNL Timiş.

 

Comentarii

comentarii