Acasă Actualitate Robu îi dă replică lui Fritz: „Prejudiciu de 30 de milioane de...

Robu îi dă replică lui Fritz: „Prejudiciu de 30 de milioane de euro!”

DISTRIBUIȚI

Ziua de vineri, 8 aprilie, la Primăria Timișoara a fost marcată de percheziția efectuată de procurorii DNA Timișoara la biroul viceprimarului userist Ruben Lațcău. În urma acesteia, Fritz acuza „atacuri, dezinformări și minciuni” folosite de cei care încearcă „să găsească un vinovat pentru dezastrul termoficării”. Indirect, actualul primar aducea aminte și de „greaua moștenire”. Nu a durat mult, iar fostul primar Nicolae Robu dă replică: „Halucinant! Prejudiciu de 30 de milioane de euro creat de Fritz!”.

Fostul primar și-a exprimat ideile într-o postare pe rețelele de socializare. Robu explică și cum a ajuns la suma menționată: 21 de milioane de euro – amenda pentru lipsa certificatelor neachiziționate anul trecut; 9 milioane de euro – diferența dintre prețul de atunci și cel de acum al certificatelor. Din postarea fostului primar nu putea să lipsească o înșiruire a „investiților de aproape jumătate de miliard de euro” pe care acesta le-ar fi făcut la Colterm pe când era primar, dar nici atacul la „domiciliul” actualului primar. Cum era de așteptat, la fel ca Fritz, și Robu face omisiuni. În cazul său, uită să amintească și de datoriile pe care le-a lăsat.

Iată textul scris de Robu:

„HALUCINANT!

PREJUDICIU DE 30 DE MILIOANE EURO CREAT DE FRITZ!

Stimați timișoreni,

Șarlatanul ajuns Primar al Timișoarei prin intoxicare informațională și manipulare, prin propagandă pe bani foarte-foarte mulți, puși la bătaie de grupuri de interese oculte, s-a autodepășit în mizerabilitate, astăzi, prin postarea de pe Facebook, pusă ca reacție la percheziția făcută de dimineață, de DNA, la Primăria Timișoara.

Minciunile și acuzele ordinare l-a care s-a dedat trădează disperarea șarlatanului! Nici nu merită să le demontez punctual -de altfel, am mai făcut-o-. V-aș răpi din timp inutil, pt că sunt convins că și-așa dv nu-l credeți! Unii nu l-ați crezut niciodată, pe alții v-a păcălit o dată, de două ori, poate de trei ori, dar sunt convins că la ora actuală pe niciunul nu vă mai poate păcăli!

Iată replica mea:

șarlatanul Fritz -eu nu mai pot să-i spun domn, îmi pare rău!- are nenumărate declarații -care desigur că sunt prezente la dosar!- că NU VREA să cumpere certificatele de CO2, refuzând cu înverșunare girarea de către Primărie a plății lor în rate (doar să dea acest gir trebuia și amenda era evitată, vă dați seama?!)

consecința refuzului este un prejudiciu de 30 milioane euro -DA, DA, 30 MILIOANE EURO!-, creat instituției publice cu unic acționar Primăria, prejudiciu compus din:

21 milioane euro amenda

9 milioane euro diferența de preț conexă celor 200.000 de certificate necumpărate, rămase oricum în sarcină (in februarie 2021, certificatele erau 34 euro / buc, astăzi, 08.04.2022, certificatele sunt 79 euro / buc, deci, cu 45 euro / buc mai scumpe; 45 euro / buc x 200.000 buc = 9 milioane euro !)

Desigur, consecințele au fost multiple, ele sunt, de fapt, incomensurabile! Menționez doar INTRAREA ÎN INSOLVENȚĂ și IMINENȚA INTRĂRII ÎN FALIMENT a Colterm! Și să nu uităm:

DINCOLO DE PROPAGANDA FRITZISTĂ, EU AM INVESTIT ÎN COLTERM PT RETEHNOLOGIZARE APROAPE JUMĂTATE DE MILIARD DE LEI (!!!), MAJORITATEA FONDURI EUROPENE:

mai întâi în înnoirea tehnologiei de producție -proiect finalizat (250 milioane lei),

apoi în schimbarea conductelor -proiect lăsat în implementare (150 milioane lei -cu acesta se tot laudă șarlatanul!)

Se pune întrebarea: în urma falimentului, acești bani vor trebui dați înapoi, la UE? Sau de ei va beneficia firma care se va înfrupta din falimentarea Colterm?! Am dreptul, ca cetățean liber al acestei țări, cetățean care nu se poate împăca cu tratarea ei drept colonie de către NIMENI -cu atât mai mult de către un șarlatan care se crede guvernator!-, să mă gândesc că TOTUL S-A FĂCUT CU PREMEDITARE! Deci că am fost spectatori la pregătirea a ceea ce se cheamă BANCRUTĂ FRAUDULOASĂ!

P.S.

Stimați timișoreni, gândiți-vă cât de periculoși sunt acest șarlatan și grupurile de interese din jurul lui dacă au avut tupeul ca el:

să candideze fără a avea dreptul legal -a se vedea legea alegerilor locale-,

să depună jurământul fără să fi avut dreptul legal

să exercite de un an și jumătate funcția de Primar al Timișoarei fără a avea dreptul legal de a deține o astfel de funcție, neavând domiciliul în Timișoara (și neputând să-l obțină până în 2024, pt că nu-l lasă legea; domiciliul nu este un parametru de formă, cum s-ar putea crede, ci de el sunt legate anumite drepturi majore!) -a se vedea legea administrației publice locale (codul administrativ)

Și, mai departe, puneți-vă fiecare întrebări și dați-vă singuri răspunsuri!”.

Comentarii

comentarii