Acasă Actualitate Robu îl acuză pe Fritz că își asumă pe nedrept merite pentru...

Robu îl acuză pe Fritz că își asumă pe nedrept merite pentru noul stadion al Timișoarei

DISTRIBUIȚI

În seara zilei de luni, 17 mai, primarul Dominic Fritz anunța că a semnat certificatul de urbanism pentru noul stadion de 30.000 de locuri care va lua locul actualului „Dan Păltinișanu”. Edilul-șef spune că, deși de stadion va răspunde CJT, reprezentanții primăriei vor face tot posibilul ca proiectul să se armonizeze cât mai bine cu viitoarea sală polivalentă a municipalității. Fostul primar Nicolae Robu a reacționat și îl acuză pe Fritz că iar își asumă pe nedrept meritele.

„Mâine Arhitectul Șef al Timișoarei, Gabriel Almăjan, se va afla la București pentru mai multe discuții tehnice privind planificarea urbanistică a sălii polivalente și a stadionului. Împreună cu el vor participa la discuții viceprimarul Cosmin Tabără și o delegație a Consiliului Județean. Chiar dacă sala polivalentă este o investiție de care va răspunde Primăria Timișoara, iar de stadion Consiliul Județean Timiș, dacă nu lucrăm toți împreună nu va ieși nimic din niciunul dintre obiective. Și fără finanțare din bugetul de stat nu va fi posibil oricum. Mă aștept ca toată clasa politică timișoreană să se mobilizeze și să facă lobby puternic la București pentru ca sala polivalentă și stadionul să devină realitate cât mai repede. Timișoara a pierdut deja prea mult timp și a rămas mult în urma altor orașe cu infrastructură sportivă modernă”, scria Fritz pe pagina sa de Facebook luni seară.

Robu a reacționat marți dimineață, tot pe rețelele de socializare. „Se agață de orice în ultima vreme, doar-doar mai reușesc să păcălească pe ici pe colo! Astă noapte, Fritz a anunțat, ca și cum ar avea vreun merit pt asta, că a semnat cerificatul de urbanism pt stadionul de 30.000 de locuri! Ce nerușinat! În ce familie ai crescut, domnule, ce școală ai urmat, cine te-a învățat să fii astfel?! Noi, pe-aici, noi românii pe care tu îi disprețuiești atât de mult, avem un așa-numit «7 ani de-acasă», care face ca niciunul dintre noi să nu se poată comporta ca tine, că i-ar crăpa obrazul de rușine dacă ar face-o! În plus, am fost anunțați că o delegație, pleacă, cică, astăzi la București! Nu vă e rușine să cheltuiți banii publici doar să mergeți la CNI să vă faceți poze pt a manipula în continuare, căci evident că nu aveți ABSOLUT NICIO TREABĂ cu investiția?! Ce tragi-comicărie a ajuns să fie actul administrativ al Timișoarei!”, spune fostul primar Robu. 

Acesta mai amintește că în timpul administrației sale au fost începute „diligențele” pentru realizarea noului stadion. Tot pe când Robu era primar a fost acceptat și compromisul reducerii numărului de locuri, de la 42.000 la 32.000, pentru că altfel „nu e nicio șansă de finanțare”. Mai apoi, între 2018 și 2020 au fost pornite și licitațiile pentru studiile de prefezabilitate și fezabilitate. „Asta este realitatea! Restul e MINCIUNĂ SFRUNTATĂ! Și în privința Sălii Polivalente de 16.000 de locuri, lucrurile stau similar, toate diligențele îmi aparțin și le-am început încă din 2012! Și… și ea SE VA FACE!”, încheie Robu.

Comentarii

comentarii