Acasă Politica Robu s-a hotărât: Între Iohannis şi Antonescu, îl alege pe neamţ

Robu s-a hotărât: Între Iohannis şi Antonescu, îl alege pe neamţ

518
DISTRIBUIȚI

iohannis

Nicolae Robu, primarul Timişoarei şi preşedintele PNL Timiş, se află luni la Bucureşti, la Delegaţia Permanentă a partidului.

Liderii liberalilor desemnează candidatul partidului la preşedinţie. Acesta va fi ales dintre Klaus Iohannis şi Crin Antonescu. Robu recunoaşte că opţiunea sa se va îndrepta către Iohannis, neamţul din Sibiu fiind mult mai bine plasat în sondajele comandate de PNL.

Sondajele au fost făcute cu seriozitate. Vor fi criteriul hotărâtor. În ceea ce mă priveşte şi în ceea ce îi priveşte pe colegii mei din Timiş, noi îi apreciem foarte mult şi pe Crin Antonescu şi pe Klaus Iohannis. Aveam nevoie de o cercetare sociologică pentru a vedea care dintre ei ar avea şanse mai mari să fie ales, pentru că una este părerea noastră despre ei şi alta este părerea celor care vor fi chemaţi la urne, a milioanelor de alegători”, a declarat Robu.

Robu susţine că „rămâne pe varianta care pare a fi, după cum stau lucrurile la ora actuală, cu şansele cele mai mari de izbândă”. Liderul PNL Timiş nu a discutat cu ceilalţi reprezentanţi ai filialei pentru o poziţie comună în cadrul Delegaţiei Permanente, însă se bazează pe o coordonare rapidă.

Nicolae Robu a dezvăluit că decizia sa şi a filialei PNL Timiş are la bază şi două sondaje realizate online. Ambele l-au dat ca învingător clar pe Iohannis. „Avem şi noi sondaje făcute în Timiş, pentru uzul nostru, sondaje care nu au caracter ştiinţific, dar care nu pot fi nici ele ignorate. Este vorba despre o contorizare a opţiunilor unui număr important de oameni. Unul a fost făcut sub anonimat, online. A funcţionat foarte bine până în momentul în care a fost spart. În acel moment l-am stopat. Un altul a fost făcut pe Facebook, unde oamenii se exprimă la vedere, dar care nu poate fi ignorat nici el. Nu înseamnă că dă rezultate ultravalide, dar când ecartul este foarte mare, atunci anumite informaţii pot fi deduse şi dintr-un astfel de sondaj”, a declarat Robu.

Nicolae Robu și-a mai anunțat o dată susținerea pentru Iohannis, după alegerile europarlamentare, însă era într-un moment în care Crin Antonescu anunțase că renunță la candidatură. Ulterior, acesta a revenit asupra deciziei, iar membrii PNL au fost puși în fața nevoii de a alege un prezidențiabil.

Comentarii

comentarii