Acasă Politica Robu şi Grindeanu continuă dialogul „elegant” de la distanţă

Robu şi Grindeanu continuă dialogul „elegant” de la distanţă

367
DISTRIBUIȚI

robu grindeanu

Se spune că nu există ură mai puternic decât ura dintre doi foşti parteneri. Principiul se pare că funcţionează şi în parteneriatele politice. O demonstrează, la Timişoara, liderii PNL şi PSD.

Povestea USL nu s-a terminat cu „au guvernat fericiţi până la adânci bătrâneţi”, ci cu zoaie aruncate în cap de la etaj. Peste dragostea trădată se trece greu, iar Nicolae Robu, preşedinte PNL Timiş, şi Sorin Grindeanu, preşedinte PSD Timiş, o demonstrează cu prisosinţă de câteva luni.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Timiş, deputatul Sorin Grindeanu a atacat noua alianţă dintre PNL şi PSD, pornid de la efectele ei în Consiliul Local Timişoara: noi majorităţi incerte.

„Nu ştiu dacă are cineva majoritate. Majoritatea a avut-o USL. Aşa au vrut timişorenii. Alţii s-au gândit să facă alianţe. Nu noi am rupt USL-ul, ci PNL şi-a înşelat încrederea cetăţenilor. Şi la alegerile locale şi la alegerile parlamentare, USL, pe Timişoara, a avut peste 50%. Alţii s-au gândit că-i mai bine pe plan local să facă alianţe cu anumiţi lideri cercetaţi penal ai PDL-ului. Dacă dau mai bine în poză cu aceşti domni şi li se pare că asta e dreapta, le urăm succes. Unii, peste noapte, din membri ai USL, fuzioneză cu cei pe care i-au criticat cel puţin din 2006-2007 până în februarie anul ăsta. Văd că unii n-au trăiri pe subiectul ăsta. N-au trăiri să se afişeze, aşa cum am spus, pe plan local, cu diverşi cercetaţi penal care, în momentul ăsta, conduc PDL”, a declarat Grindeanu.

Replica primarului Nicolae Robu nu s-a lăsat aşteptată. Edilul a răspuns, prin intermediul reţelei de socializare Facebook, din Ibiza, unde îşi petrece concediul.

„Trist trebuie să fie pentru PSD cu zero realizări la activ! Iată răspunsul meu la noul val de atacuri ale unor PSD-işti de frunte la adresa mea. 1. PSD este un partid care n-a făcut absolut nimic pentru Timişoara şi pentru judeţul Timiş în toată existenţa sa. 2. În situaţia 1, inevitabil, PSD are conduită complexatului, a gâştei suferinde că nu poate fi lebădă din celebra fabulă a lui Aurel Baranga, a celei cu deviza «Dacă nu poţi să urci, Măcar să bârfeşti şi să spurci»”, scrie Robu pe facebook.

Mai departe, primarul enumeră o serie de realizări din mandatul său şi o serie de obiective care urmează să fie îndeplinite. Robu le cere social-democraţilor să demonstreze ce au făcut pentru Timişoara, în loc să îl atace în conferinţe de presă.

Comentarii

comentarii