Acasă Politica Robu trimite tinerii din PNL să numere și măsoare copacii din Timișoara,...

Robu trimite tinerii din PNL să numere și măsoare copacii din Timișoara, USR cere realizarea registrului pentru spații verzi

2535
DISTRIBUIȚI

După ce USR Timiș a arătat că, potrivit rapoartelor Direcției de Mediu din primărie, administrația Robu nu a plantat de 10 ori mai mulți copaci decât a tăiat, după cum se lăuda edilul, acesta a reacționat. Robu a spus că membrii asociației de tineret a partidului Național Liberal Timiș – TNL – se ocupă de numărarea exactă a arborilor tăiați din Timișoara. Și de această dată, USR Timiș îi dă replică.

„Dupa ce a fost prins cu minciuna că ar planta de 10 ori mai mult copaci decât taie, dl. primar Robu a încercat sa dea vina pe rapoartele greșite ale propriilor funcționari. Apoi a spus că «nu a avut pretenţia că e matematic» [n.n. calculul]. Acum și-a chemat tinerii de partid pentru a adapta realitatea la nevoile lui.

Cam atât de serios tratează dl. Robu și administrația sa tema spațiilor verzi și a arborilor urbani: îi pune pe tinerii liberali să numere și să măsoare arborii din oraș”, scriu, într-o postare pe Facebook reprezentanții filialei județene a Uniunii Salvați România.

Considerând că ceea ce face Robu este „să arunce praf în ochi”, iar soluția care se impune este realizarea unei registru local al spațiilor verzi, realizat de specialiști. „Oricât de binevoitori ar fi tinerii dumneavoastră liberali, dumneavoastră trebuia să faceți în Timișoara un Registru Local al Spațiilor Verzi. N-ați fost în stare!”, scrie USR Timiș.

Reprezentanții partidului vin și cu propuneri: „De 8 ani spațiile verzi sunt măcelărite constant în acest oraș. Aer tot mai poluat, umbră tot mai puțină. Ce-i e făcut?

  • Vom elabora registrul local al spațiilor verzi în care fiecare arbore din Timișoara e înregistrat cu vârstă, starea de sănătate, locația exactă etc. Registrul va fi actualizat în timp real, așa cum ne obligă legea.
  • Vom opera pe baza unui plan de gestiune a vegetației urbane, pe baza căruia se decide ce copaci trebuie tăiați sau toaletați într-un mod organizat, și ce/unde trebuie plantat.
  • Vom re-înființa serviciul de grădinar șef al orașului. El va lucra cu personal specializat care știe să respecte legislația și bunele practici
  • Vom lansa un program de înverzire pentru spațiile verzi dintre blocuri care acum stau în paragină.
  • Vom reporni proiectul pentru o perdea verde în jurul Timișoarei”.

Comentarii

comentarii