Acasă Actualitate Rodica Aurelian, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului...

Rodica Aurelian, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, cercetată penal pentru concursuri de angajare trucate

DISTRIBUIȚI

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale față de Rodica Aurelian, fosta șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara.

Conform unui comunicat al DNA Timișoara, Aurelian este acuzată pentru săvârșirea infracțiunilor de:

– complicitate sub forma participației improprii la abuz în serviciu, în situația în care funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

– sustragere sau distrugere de înscrisuri în formă continuată,

– fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,

– instigare la fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată,

– uz de fals în formă continuată.

”În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În prezenta cauză sunt cercetate aspecte referitoare la săvârșirea unor presupuse infracțiuni de către persoane din conducerea primăriei municipiului Timișoara în legătură cu modalitatea de organizare a unor concursuri de angajare, atât pentru posturi de conducere, cât și pentru posturi de execuție, în perioada 2018 – 2020.

În contextul menționat mai sus, suspecta Aurelian Rodica, în calitate de șefă a Serviciului Resurse Umane din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara, ar fi înlocuit în dosarele de concurs a 10 persoane lucrările predate de acestea cu altele în care erau trecute răspunsurile corecte.

Urmarea acestor demersuri a fost faptul că persoanele respective ar fi promovat concursurile și ulterior, prin dispozițiile primarului municipiului Timișoara, care a acționat fără vinovăție, ar fi fost numite în posturi de consilier, inspector de specialitate, director executiv”, precizează DNA.

Anterior și în cursul zilei de 19 iulie 2022, procurorii anticorupție au efectuat mai multe activități de urmărire penală (percheziții, ridicări de documente etc.) în vederea constituirii probatoriului.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

”Suspectei Aurelian Rodica i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”, transmite DNA.

În ultima declarație de avere, Rodica Aurelian preciza că deține un Lexus şi un apartament în Tenerife. Aurelian mutată, în luna iunie 2021, de administraţia Fritz, la Serviciul Relaționare Directă cu Cetățenii, a părăsit nemulțumită Primăria Timișoara pentru postul de secretar al Primăriei Otelec.

Comentarii

comentarii