Acasă Eveniment Rodica Vlad, patroana farmaciilor Vlad din Timișoara, condamnată la 2 ani...

Rodica Vlad, patroana farmaciilor Vlad din Timișoara, condamnată la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru spălare de bani și evaziune fiscală

5597
DISTRIBUIȚI

Rodica Vlad, patroana de farmaciilor Vlad din Timișoara, a fost condamnată definitiv la 2 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul de spălare de bani și evaziune fiscală în care era judecată alături de mai mulți oameni de afaceri și romi din Strehaia. Luni, 19 octombrie, la 5 ani de la prima decizie în dosar luată de Tribunalul Mehedinți, magistrații de la Curtea de Apel Craiova au hotărât să o condamne pe Rodica Vlad la închisoare cu executare, precum și interzicerea unor drepturi.

Femeia de afaceri trebuie să achite, în solidar cu alți condamnați, peste 600.000 de lei din prejudiciul cauzat statului prin introducerea în contabilitate de facturi fictive, obținute de la romi din Strehaia.

Rodica Vlad, și alte peste 20 de persoane au fost acuzate de procurori că au pus la cale o adevărată reţea de evaziune fiscală, prin metoda “factura”.

Concret, persoanele implicate în acest dosar introduceau în contabilitatea firmelor facturi fictive, pentru care mai apoi îşi deduceau în mod ilegal TVA-ul, prejudiciind astfel statul român. Rodica Vlad a fost judecată pentru aderare la grup infracţional organizat, spălare de bani şi evaziune fiscală în formă continuată.

Comentarii

comentarii