Acasă Cultura Roma chiama Timișoara – peste 20 de pictori italieni expun la Casa...

Roma chiama Timișoara – peste 20 de pictori italieni expun la Casa Artelor

487
DISTRIBUIȚI

Aproape 50 de lucrări semnate de peste 20 de plasticieni italieni vor fi expuse timp de o lună de Casa Artelor din Timișoara, printr-un proiect pus la punct de Asociația Acuareliștilor din Roma.

Vernisajul expoziției Acuarele romanare are loc joi, 9 mai, de la ora 19.00.

„Putem spune, fără să greșim, că expoziția „Acuarele romane”, găzduită de Café Klapka din cadrul Casei Artelor, este un demers deopotrivă inedit și special. Și asta pentru că reunește în același spațiu expozițional un număr mare de acuareliști italieni aflați pentru prima oară în Timișoara. Trebuie remarcat faptul că expoziția are și un supratitlu: „Roma chiama Timișoara”. Și asta pentru că întâlnirea de la Timișoara este de fapt un pretext pentru un demers similar dedicat artiștilor timișoreni care vor expune la Roma”, explică organizatorii.

Expoziția „Acuarele romane” cuprinde lucrările artiștilor: Caito Nicolo, Castiglione Claudio, Cerchiara Elio, Corrado Angelo, Di Rienzo Maria, Dolcini Patrizia, Falasca Claudio, Galassi Amedeo, Gann Karen, Genovesi Enrico, Giammaria Cristina, Grifoni Luisa, Kecher Sieglinde, Lucatoni Cinzia, Monaco Tonino, Palesanti Enza, Petrangeli Roberta, Piccione Daniela, Rago Laura, Spadaro Marina, Torcio Donatella și Vetromile Eleonora.

Invitații speciali ai evenimentului sunt arh. Oprișan Vasile și arh. Gheorghe Gârleanu.

Lucrările stau pe simeze până în 29 mai.

Evenimentul este organizat de Asociația Acuareliștilor din Roma și Asociația Expose Architecture, în colaborare cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Consulatul Onorific al Italiei la Timișoara, Registrul urbaniștilor din România, Confindustria Romania și Camera Italiană de Comerț pentru România.

Comentarii

comentarii