Acasă Promo Roma în culorile toamnei

Roma în culorile toamnei

DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii, supranumit „cetatea eternă” nu doar pentru istoria nemuritoare ce răzbate din zidurile vechi, ci şi pentru faptul că este un loc unde vrei să te reîntorci mereu şi mereu, de ori câte ori l-ai vizita – este Roma. Agenţia de turism Ultramarin vă propune un circuit de nouă zile, cu autocarul din Timişoara, pentru a vă bucura din plin de frumuseţea excepţională a capitalei italiene dar și a altor câteva orașe – muzeu în aer liber.

Prima oprire va fi în Trieste, un oraș din nord-estul Italiei, capitala regiunii Friuli-Venezia Giulia. Cunoscut și ca „perla Adriaticii”, orașul este mic și neobișnuit, cu influențe din toate părțile lumii. Adăpostit între munții Carso și mare, este capitala operetelor și a stilului de viață „bella vita”.

Următorul popas este în inima Toscanei, la Florența. În orașul Renașterii italiene se află câteva dintre bijuteriile arhitecturale și culturale ale acestei lumi: Biserica Santa Croce, locul în care sunt înmormântați câțiva din marii oameni de cultură ai Italiei: Machiavelli, Michelangelo, Ugo, Foscolo, Marconi, Gallileo Gallilei și alții. Aici pot fi admirate picturile lui Giotto și Crucifixul lui Cimabue, precum și ceramica lui Lucca della Robbia. Un alt loc excepțional al Florenței este Piazza della Signoria, locul în care Neptun din mijlocul fântânii sale și Cosimo I de Medici de pe calul său strajuiesc Palazzo Vecchio și Loggia dei Lanzi. De aici se ajunge repede la Domul din Florența (Catedrala Santa Maria del Fiore), cu a sa cupolă construită de Bruneleschi și pictată de VasariCampanilla care se înalță în apropiere e opera lui Giotto, iar Porțile Orientale ale Baptiseriului sunt atribuite lui Ghilberti. De pe Ponte Veccchio se ajunge la Palatul Pitti, ultima reședință a familiei Medici. Și tot în Florența sunt de neratat  Santa Maria NovellaGaleria AcademieiGaleriile UffiziGrădinile Bobolimormintele familiei Medici.

Unic pentru bogăţia culturală, istorică şi arhitecturală, Roma, oraşul etern, este o destinaţie obligatorie pentru orice călător pasionat sau doar pentru o escapadă de neuitat, pentru un weekend. De ce? Pentru că:

Coloseumul din Roma este probabil cea mai impresionantă clădire a Imperiului Roman. Structura imensă era folosită de către împăraţii romani pentru organizarea de jocuri gratuite pentru populaţie. La fel de impunător este şi în zilele noastre, chiar dacă ce a rămas din el estea cum o ruină – are un farmec impresionant, la orice oră din zi sau din noapte.

Basilica San Pietro, central creştinismului, o locaţie aleasă symbolic pe locul în care Sfântul Petru, unul dintre apostoli, a fost îngropat în anul 64 d.Hr., este cea mai mare biserică din lume. Pictată parțial de Michelangelo, basilica se află în central Romei, în inima statului Vatican şi găzduieşte comori cultural greu de imaginat; ele trebuie văzute, trăite şi memorate în suflet.

Fontana di Trevi, cea mai cunoscută şi cea mai frumoasă fântână din Roma, este unul dintre obiectivele ce nu trebuie ratate. Figura centrală a fântânii este Neptun, zeul mării, care se află într-un car de luptă ce are forma unei scoici, tras de doi căluţi de mare. Unul dintre cai este nărăvaş iar celălalt este calm şi supus. Aceştia simbolizează dispoziţia fluctuantă a mării. La stânga lui Neptun se găseşte o statuie ce reprezintă abundenţa, iar cea din dreapta reprezintă sănătatea perfectă. Deasupra sculpturilor se găsesc basoreliefuri, unul din ele înfăţisând-o pe Agripa, fata după care a fost denumit apeductul. Apa de pe fundul fântânii reprezintă marea. Legenda spune că cel ce aruncă o monedă în apă se va întoarce la Roma, iar Ultramarin vă va readuce de fiecare dată în splendidul oraş italian.

Pe lângă toate acestea, Forumul roman – centrul vieţii politice din Imperiul Roman, Piazza di Spania – una din cele mai frumoase pieţe ale Romei, Pantheonul – clădire construită în urmă cu peste 1800 de ani, Arcurile de Triumf, Capitoliul, Columna lui Traian, Piaţa Veneţia sau Piaţa Navona, dar şi multe alte frumuseţi ale oraşului ce trebuie descoperite şi trăite de fiecare în parte – toate acestea sunt obiective turistice ce vă vor bucura ochiul şi sufletul. Pentru că Roma este într-adevăr unică şi nu poţi înţelege farmecul ce răzbate dintre ziduri, decât călcând pe vechile străzi şi poduri ale Imperiului Roman.

Drumul de întoarcere va fi la fel de spectaculos:  o scurtă oprire la Assisi, orașul Sfântului Francisc (întemeietorul Ordinului Franciscan), apoi la San Marino și la Ravenna, „orașul mozaicurilor”.

O călătorie pe care Agenţia de turism Ultramarin v-o recomandă în culorile nostalgice ale toamnei, în cea mai frumoasă potrivire de culori şi atmosferă.

Detaliile excursiei cu plecare în 15 octombrie puteți găsi aici: http://www.ultramarintm.ro/d1015/circuite/roma-orasul-celor-7-coline.html sau la tel. 0256.499706.

 

Comentarii

comentarii