Acasă Eveniment Româncă de 39 de ani, bănuită a fi capul unei reţele de...

Româncă de 39 de ani, bănuită a fi capul unei reţele de prostituţie din Franţa, arestată în Nantes

878
DISTRIBUIȚI

O femeie de 39 de ani, bănuită că ar fi adus prostituate din România în Franţa, este reţinută de mai multe luni în arestul din Nantes, iar de curând a cerut Curţii de Apel Rennes să fie pusă în libertate. O parte din banii pe care-i procura în Franţa din această activitate, îi trimitea în satul ei din România, la fiul său şi la soţ. Instanţa a respins cererea de eliberare a inculpatei.

Presa franceză spune că aceasta sr fi desfăşurat activitatea infracţională între finele anului 2017 şi începutul lui 2019, între România şi Franţa, în Alençon, Saint-Nazaire şi Cholet, printre altele.

“Proprietarii de hoteluri (unde se ofereau ‘serviciile de către prostituatele românce, n.r.) dintr-o zonă industrială din Trignac, în Loire-Atlantique, sunt cei care care au alertat jandarmeria. La sfârşitul anului 2017, aceştia au contactat jandarmeria din Montoir-de-Bretagne, în apropiere de Saint-Nazaire, căreia i-a spus că suspectează anumite închirieri de camere pentru a fi dedicate activităţilor de prostituţie. Câteva luni, anchetatorii au luat urma unei reţele dintre Saint-Nazaire, Alençon, Cholet şi La Rochelle. La sfârşitul lunii aprilie 2019, trei persoane au fost arestate şi inculpate. O femeie de 39 de ani, originară din România, bănuită a fi capul reţelei, este în arest, la Nantes”, spun jurnaliştii francezi.

Prostituate din România

Anchetele au făcut lumină asupra rolului româncei în această operaţiune, aceasta fiind bănuită că ar fi adus peste 10 femei din România pentru a le pune să practice prostituţia în Franţa.

“Supravegherea, în special telefonică, a arătat că ar fi avut sarcina de a organiza întâlniri cu potenţiali clienţi şi de a publica anunţuri pe site-uri de întâlnire. În nopţile programate întâlnirilor, inclusiv ea ar fi fost implicată organizatoric, comunicând clienţilor coduri de acces la hotel şi numere de cameră”, menţionează ziariştii francezii.

30 linii telefonice

Femeia, care locuia în principal în hoteluri, şi-a schimbat telefonul în mod regulat. Ar fi avut vreo treizeci de linii diferite. Anchetatorii au enumerat aproape 80 de conversaţii telefonice cu potenţiali clienţi. De asemenea, a trimis în mod regulat bani în satul ei fiului şi soţului ei.

Plasată în arest preventiv începând cu 25 aprilie 2019, la închisoarea din Nantes, ea a solicitat pe 5 septembrie eliberarea, în sala de instrucţie a lui Rennes.

Avocatul său, Me Bemmoussat, a argumentat: “Clientul meu a adus doar rude la ei (pentru prostituţie, n.r.), uneori chiar şi (membrii din, n.r.) familia ei. Oameni care s-au prostituat deja în ţara lor. Ea însăşi a făcut-o (s-a prostituat, n.r.) în casa unui prieten din Germania. Era o reţea de ‘servicii’, nu de proxenetism. Dacă a făcut programări şi a răspuns clienţilor, a fost pentru că a avut cea mai bună comandă”.

Consilierul general a subliniat pericolele eliberării româncei, inclusiv riscul de evadare sau tentativă de presiune asupra victimelor şi martorilor, odată revenită în satul lor din România, unde trăieşte soţul inculpatei.

Instanţa a validat acest argument, refuzând cererea de eliberare a inculpatului. (după Grand Ouest)

Comentarii

comentarii