Acasă Politica România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Argumentele eurodeputatului Rareș...

România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Argumentele eurodeputatului Rareș Bogdan

DISTRIBUIȚI

Rareș Bogdan, europarlamentar PNL, într-un discurs strălucitor, în plenul Parlamentului European, cu argumente concrete și credibile, a solicitat, încă o dată, Uniunii Europene să primească România în spațiul Schengen. “Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim!”, este mesajul lui Rareș Bogdan.

Iată duscursul lui în plenul Parlamentului European: “Excelențele voastre, vin în fața Dumneavoastră ca reprezentant al uneia dintre țările cele mai atașate valorilor si familiei europene.

Din solidaritate și spirit european real, România i-a ajutat pe ucrainenii și sirienii fugiți de război.

În numele solidarității, camioanele și trenurile încarcate cu grâne din Ucraina ce urmează să ajungă în țările vestice traversează România zilnic, iar în sens invers traversează camioanele și trenurile cu ajutoare pentru poporul ucrainean.

În numele solidarității, România înțelege și acceptă ca țările care au energie mai multă să reducă din consum și să dea și celor care au mai puțină.

În numele solidarității, dar și al dreptului său, România cere ce i se cuvine: aderarea la Schengen. Dupa 11 ani nedrepți de așteptare.

Care este starea reală a Uniunii Europene! Cu state care stau în lojă și state care stau la ușă ?

România îndeplinește toate condițiile, și-a securizat frontierele pe banii ei, și nu cu companii românești. Unde e solidaritatea?

Există riscul ca în România să crească numărul populiștilor și extremiștilor exact din acest motiv.

Riscă cineva ca, peste 18 luni, jumătate dintre eurodeputați să fie eurosceptici?

Cine vrea ca încă un popor european să renunțe la a crede în solidaritate? Ale cui interese le servesc aceia?

Poporul Român nu solicită favoruri, ci un statut demn și legitim într-o Europă la a cărei stabilitate și continuitate contribuie în fiecare zi. Vrem dreptate pentru România! Vrem in Schengen! Este dreptul nostru legitim! Vă mulțumesc!”, a fost discursul strălucitor al lui Rareș Bogdan.

Comentarii

comentarii