Acasă Promo România, performanță istorică la EURO 2024: Calificare în optimi de pe primul...

România, performanță istorică la EURO 2024: Calificare în optimi de pe primul loc în grupă

DISTRIBUIȚI

UPDATE: Echipa națională de fotbal a României va juca cu Olanda în optimile Campionatului European.

Reprezentativa României a reuşit o performanţă istorică, miercuri, la Campionatul European din Germania, reuşind calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Tricolorii au remizat în ultima etapă a grupelor cu Slovacia, scor 1-1, iar Ucraina a terminat la egalitate cu Belgia, scor 0-0. România a încheiat grupa E pe primul loc. Echipa naţională a mai trecut de grupele Campionatului European o singură dată până acum, în 2000, când a înregistrat şi cea mai bună performanţă, ajungând în sferturile de finală. La ediţiile din 1984, 1996, 2008, 2016 şi 2020 s-a oprit în grupe. La celelalte ediţii a competiţiei continentale tricolorii nu s-au calificat.

Adversarul României din optimi nu este, însă, cunoscut. Va fi stabilit abia după ultimele meciuri din faza grupelor, cele din Grupa F, Cehia – Turcia și Georgia – Portugalia.

Conform tabloului stabilit de UEFA, câștigătoarea Grupei E, adică România, joacă în optimi cu una dintre ocupantele locurilor trei din Grupele A, B, C sau D.  Aceste echipe de pe locurile trei sunt Ungaria, Croația, Slovenia și Olanda. Croația este deja OUT de la EURO, iar Ungaria nu poate ajunge pe culoarul României, chiar dacă prinde in extremis un loc de optimi.În funcție de grupele care vor da echipe de pe locul trei în optimi, se va stabili pe cine întâlnește România în optimi. Evident, varianta favorabilă ar fi Slovenia, iar cea „horror” este reprezentată de Olanda, potrivit Digi Sport.

Ce este sigur este că România va juca în optimi pe 2 iulie, de la ora 19:00, la Munchen, locul victoriei de poveste cu Ucraina.

Timișorenii au trăit emoțiile calificării României în optimile de la EURO 2024 în Piața Libertății

Iubitorii fotbalului din Timișoara s-au adunat în Piața Libertății, pentru a urmări meciul România-Slovacia, de la Euro 2024, pe un ecran mare, la inițiativa asociația suporterilor Druckeria. Câteva mii de suporteri au urmărit cu sufletul la gură întâlnirea, iar în final s-au putut bucura de calificarea tricolorilor în optimi, chiar de primul loc, după 1-1 cu Slovacia. 

 

Comentarii

comentarii