Acasă Actualitate România va începe vaccinarea minorilor cât de repede posibil, după ce EMA...

România va începe vaccinarea minorilor cât de repede posibil, după ce EMA a autorizat vaccinarea adolescenţilor cu vârsta de 12-15 ani cu vaccinul Pfizer-BioNTech

DISTRIBUIȚI

Agenţia Europeană a Medicamentului a autorizat vineri vaccinarea adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani cu vaccinul Pfizer/BioNTech. România va demara vaccinarea acestei categorii de vârstă ”cât de repede posibil”.

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană autorizează utilizarea vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, relatează AP. Până acum vaccinul era autorizat în vederea vaccinării persoanelor în vârstă de peste 16 ani. Comirnaty este numele comercial al vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de către gigantul farmaceutic american Pfizer şi compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech. Agenţia americană a medicamentului FDA a autorizat deja vaccinarea adolescenţilor americani cu vaccinul Pfizer.

Fiecare stat poate decide dacă va folosi vaccinul și de când. Conform coordonatorului strategiei pentru vaccinuri din cadrul EMA, Marco Cavaleri, recomandările sunt aceleași ca și pentru adulți, respectiv două doze la cel puțin 3 săptămâni distanță.

Datele din studii au arătat că eficiența este cel puțin la fel de bună ca și la adulți. Niciunul dintre copiii care au participat la testare și a primit vaccinul nu a făcut COVID.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, joi, că aşteaptă decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului (EMA) privind vaccinarea copiilor, iar după ce această decizie va fi emisă, România va începe vaccinarea minorilor cât de repede posibil.

”Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului, cât de repede posibil vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie aşa încât copii care nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare”, a declarat Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a fost întrebată, de asemenea, cât de repede va putea începe vaccinarea copiilor, după decizia EMA , ea răspunzând că totul depinde şi de cât de repede vor fi făcute modificări în Registrul Electronic de Vaccinare.

”Cred că depinde cum se iau deciziile în cadrul CNCAV, depinde şi cât de repede ne ajustăm pe partea procedurală, acele modificări în Registrul electronic de vaccinare şi cât de repede transmitem procedurile către centrele de vaccinare şi către medicii de familie implicaţi în aceste procese”, a mai declarat Mihăilă.

Comentarii

comentarii