Acasă Cultura Romanian Chamber Orchestra cântă, diseară, la grădina de vară Capitol din Timișoara

Romanian Chamber Orchestra cântă, diseară, la grădina de vară Capitol din Timișoara

1530
DISTRIBUIȚI

Romanian Chamber Orchestra, singurul proiect care reunește diaspora acasă, se pregătește pentru primul concert din acest an, desfășurat sub bagheta Maestrului Cristian Măcelaru.

Turneul orchestrei își are debutul la Timișoara, miercuri 18 august, de la ora 20.00, la grădina de vară „Capitol”.

Organizatorii proiectului, asociația Tribul Artistic, menționează unul dintre planurile de viitor ale ansamblului: Romanian Chamber Orchestra se pregătește pentru o serie de înregistrări desfășurate la București, la Sala Radio.

Ansamblul va înregistra un material audio (CD) prin Casa de Discuri Radio România Muzical a cărui lansare va avea loc în 2021.

O altă veste inedită venită din partea organizatorilor: „Ne-am gândit ca anul acesta să facem un pas înainte și să devenim prima orchestră din România în care toți muzicienii vor cânta de pe suport electronic, respectiv de pe tablete. Este o nevoie identificată, mulți muzicieni din Europa folosind deja numai tablete. Informația este stocată pe tabletă, muzicienii având astfel parte de o bibliotecă imensă de note oriunde s-ar afla.”, declară Ovidiu Andriș, președintele asociației Tribul Artistic. 

Romanian Chamber Orchestra este un proiect organizat de Asociația Tribul Artistic, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiect realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și a Casei de Cultură a Municipiului Timișoara. 

Comentarii

comentarii