Acasă Economic „Românii ar trebui să cumpere produse ale companiilor româneşti”

„Românii ar trebui să cumpere produse ale companiilor româneşti”

DISTRIBUIȚI

Apa minerală Buziaş – tradiţie şi modernitate
Interviu cu Octavian Scobercia, directorul executiv al Phoenix SA
Ce înseamnă preluarea societăţii comerciale Phoenix SA Buziaş, tradiţionalul îmbuteliator al apei minerale Buziaş, de către noii proprietari?
În primul rând înseamnă continuitate în producţia de apă minerală la Buziaş, apa fiind exploatată din acelaşi zăcământ care a fost dat în funcţiune încă din anul 1840, iar analizele fizico-chimice realizate în timp arată că îmbuteliem aceeaşi apă de cea mai bună calitate care a fost premiată în anul 1908 cu Medalia de aur la Expoziţia Internaţională de la Budapesta, pe lângă alte distincţii primite de-a lungul vremii.
Vorbind despre calitatea produsului, ne mândrim cu faptul că suntem printre foarte puţinele ape minerale din ţară în care regăsim dioxidul de carbon integral din aceeaşi sursă din care provine şi apa minerală.

Ce investiţii s-au realizat in aceşti ultimi ani la Phoenix Buziaş?

În principal, investiţiile au vizat asigurarea unei calităţi foarte bune şi constante a produselor noastre, astfel ca aş menţiona doar câteva dintre ele care sunt relevante pentru consumatori: sistem securizat de filtrare, rezervoare ermetice de stocare a apei, precum şi purificatoare de dioxid de carbon.
Pe lângă acestea, fabrica are implementat sistemul HACCP, prin care sunt monitorizate toate etapele procesului tehnologic şi dispune de un laborator de analize care verifică permanent proprietăţile produselor.
În ceea ce priveşte distribuţia apei minerale, cele mai importante contribuţii sunt legate de reorganizarea şi extinderea compartimentului de vânzări, dar şi completarea parcului auto cu mijloace de transport noi.
Aş mai adăuga şi faptul că, de anul trecut, produsele noastre se prezintă într-un ambalaj complet nou, cu un design atractiv şi materiale de cea mai buna calitate.

Cum afectează actuala criză economică apa minerală Buziaş?

În ciuda unei tendinţe descrescătoare în ceea ce priveşte consumul la nivelul produselor alimentare, prin măsurile care le-am adoptat la începutul acestui an, vizăm o creştere intensivă pe piaţa tradiţională a apei minerale Buziaş, formată din judeţele Timiş şi Caraş Severin, dar şi pe o extindere în judeţele limitrofe acestei zone.
Pentru anul 2009 avem prognozată o creştere a volumului vânzărilor cu 6 – 8% faţă de anul trecut. La aceasta creştere vor contribui cu siguranţă şi lansările recente ale noilor produse de apă minerală Light (apă minerală cu un conţinut de dioxid de carbon având aceeaşi concentraţie ca şi la izvoare), precum şi apa minerală Plată (fără dioxid de carbon).
Ar trebui ca şi consumatorii să se orienteze spre produsele româneşti şi în felul acesta să susţină companiile locale.
Suntem una dintre puţinele companii cu capital românesc din domeniul apelor minerale şi avem un produs al cărui calitate ne clasează în topul producătorilor de apă minerală.

Ce planuri de viitor aveţi la Phoenix Buziaş?

Din punct de vedere al ofertei de produse, în luna aprilie vom completa gama de sortimente cu apa plată îmbuteliată la ambalaj de 5 sau 6 litri, iar din punct de vedere al dezvoltării există în plan o retehnologizare la nivelul liniilor de îmbuteliere, deoarece dorim să creştem competitivitatea pe piaţă a companiei noastre.
De asemenea, dorim să continuăm tradiţia implicării societăţii noastre în viaţa comunităţii locale şi să contribuim la dezvoltarea zonei turistice Buziaş.
Toate aceste măsuri urmăresc ca în viitor să dezvoltarea acest brand de tradiţie şi să reînnodăm povestea de succes a apei minerale Buziaş.
A consemnat
Lucian PAULESCU

Comentarii

comentarii