Acasă Actualitate Românii care s-au întors în țară au aruncat tone de gunoaie lângă...

Românii care s-au întors în țară au aruncat tone de gunoaie lângă punctele de trecere Nădlac I şi Nădlac II

1118
DISTRIBUIȚI

Cantități foarte mari de deșeuri au fost adunate, în ultimele luni, din zona de frontieră, mai ales de lângă punctele de trecere Nădlac I şi Nădlac II, unde adesea se formează coloane de maşini care aşteaptă chiar și ore în șir pentru tranzitare, timp în care unii călătorii aruncă gunoaie lângă şosea, informează realitateadearad.net.

Conform Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timişoara, cele mai mari probleme s-au înregistrat la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II-autostradă, în special în perioada în care traficul a fost dechis atât pentru mașini mici, cât și pentru camioane.

Astfel, în perioada 15 martie-15 aprilie, drumarii au strâns 410 metri cubi de deşeuri de pe o distanţă de doar un kilometru înainte de vamă.

Ulterior, cantitatea a mai scăzut pentru că PTF Nădlac II a fost rezervat doar camioanelor, iar traficul uşor a fost direcţionat către Nădlac I.

Astfel, între 16 aprilie şi 15 mai s-au adunat 240 metri cubi de gunoaie de lângă autostrada A1, de pe o distanţă de un kilometru înainte de graniţă.

La Nădlac I, în două luni, respectiv între 15 martie şi 15 mai, drumarii au strâns 15 metri cubi de gunoaie de pe marginea DN7 şi din parcări, tot de pe o distanţă de un kilometru.

Comentarii

comentarii