Acasă Actualitate Românii obligați prin lege să își facă curat în fața locuințelor și...

Românii obligați prin lege să își facă curat în fața locuințelor și să își repare casele și blocurile

1731
DISTRIBUIȚI

Legea, privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, a fost promulgată de președintele țării, prin care obligă instituțiile publice și persoanele fizice să își întrețină proprietățile sau ce au în administrare.

Cei care transformă proprietățile în focare de infecție nu mai plătesc doar amenda, ci și contravaloarea curățeniei făcute de primărie! De fapt, în Timișoara, există în vigoare de mai mulți ani o asemenea hotărâre de consiliu local, care obligă asociațiile de proprietari să facă muncă voluntară, atunci când situația o impune pentru a-și întreține și curăța împrejurimile blocurilor în care locuiesc.

De asemenea, proprietarii din condominii trebuie să își repare și fațadele, dacă sunt deteriorate.

Conform noii legi, promulgate de președintele țării, proprietarii de clădiri sunt obligați să întrețină nu doar interiorul, ci și fațadele. Mașinile abandonate pe domeniul public pot fi ridicate, iar proprietarul risca amenzi costisitoare!

”Cetățenii au obligația de să asigure îngrijirea locuințelor aflate în proprietate sau în folosire, a anexelor gospodărești, curților, împrejurimilor și să păstreze ordinea și curățenia pe străzilor, drumuri, în piețe, parcuri și grădini, în celelalte locuri publice, precum și în mijloacele de transport în comun”, se arată în document.

Comentarii

comentarii