Acasă Eveniment Românul rănit în tragedia de la Genova a murit în spital

Românul rănit în tragedia de la Genova a murit în spital

1514
DISTRIBUIȚI

Românul declarat inițial mort, apoi descoperit în viață, în stare gravă, de rudele sale, a fost declarat din nou mort de autoritățile italiene. El este victima cu numărul 43 a tragediei care a îndoliat Italia.

Autoritățile italiene au anunțat în noaptea de marți spre miercuri că Marian Roșca a murit, după ce un tronson al autostrăzii A10 s-a prăbușit, în apropiere de Genova. Ulterior, Ministerul Afacerilor Externe din România a anunțat că bărbatul de 36 ani din județul Gorj este de fapt în viață și se află în stare gravă la spital.

„Astăzi o să ajungă şi soţul meu la spital. A plecat din Franţa. Ştim că este în comă indusă, de gradul IV, doctorii au spus de două săptămâni în care sperăm să-şi revină, să deschidă ochii, deşi există riscul de a rămâne o legumă. N-am putut să-i spun mamei, mai am o soră care a murit trăsnită în urmă cu 18 ani şi e un şoc pentru mama. Sora avea 23 de ani, a murit trăsnită, a rămas o fetiţă de un an şi două luni. A fost o perioadă grea”, a declarat, pentru Mediafax, sora românului care fusese declarat mort din greşeală de autoritățile italiene.

Anunțul morții lui a fost făcut de această dată de directorul spitalului în care era internat, arată site-ul primocanale.it.

Totodată și Ministerul Afacerilor Externe a confirmat vestea: „În continuarea informațiilor referitoare la incidentul produs la data de 14 august 2018, pe autostrada A10, în apropiere de Genova, ca urmare a prăbușirii unei porțiuni din viaductul Morandi, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări: Cetățeanul român rănit în urma prăbușirii viaductului Morandi a încetat din viață în cursul acestei zile.

Decesul a fost notificat de către medici, atât familiei, cât și reprezentanților Consulatului General al României la Torino aflați la spital. Reprezentanții echipei consulare sunt în contact cu familia cetățeanului român și acordă asistența consulară necesară în astfel de situații, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupului neînsuflețit și a certificatului de deces.

Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente extrem de dificile”.

Ziua de sâmbătă a fost declarată zi de doliu național, în contextul în care, la Genova, sunt programate ceremonii funerare publice pentru unele dintre victime.

Comentarii

comentarii