Acasă Actualitate Rosanne Philippens va cânta la o vioară ”Barrere” Stradivarius din 1727, pe...

Rosanne Philippens va cânta la o vioară ”Barrere” Stradivarius din 1727, pe scena Filarmonicii Banatul din Timişoara

DISTRIBUIȚI

Sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timişoara va găzdui un concert al solistei Rosanne Philippens, care va cânta la o vioară ”Barrere” Stradivarius din 1727, alături de Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timişoara, sub bagheta dirijorului Robert Farkas. 

”Rosanne Philippens cântă la o vioară «Barrere» Stradivarius din 1727, datorită sprijinului generos primit din partea Fundaţiei Elise Mathilde. Este apreciată în Olanda, unde concertează în mod regulat pe cele mai mari scene, atât în ipostaza de solist, cât şi parte din ansambluri de muzică de cameră. De asemenea, este pasionată de teatru şi regie, recent debutând alături de Orchestre National de Lyon într-un concert de succes al «Anotimpurilor» lui Vivaldi şi Piazzolla în Auditorium din Lyon, primind aprecieri din partea managementului şi a actorilor”, se arată, luni, într-un comunicat de presă al Filarmonicii Banatul din Timişoara.

Potrivit documentului citat, ”modul de interpretare al artistei este rafinat, exuberant şi profund”.

Rosanne Philippens va interpreta, la Timişoara, Concertul pentru vioară şi orchestră în re major op. 35 de Piotr Ilici Ceaikovski. În a doua parte a programului, spectatorii vor audia Simfonia nr. 3, în fa major op.90 de Johannes Brahms.

Comentarii

comentarii