Acasă Actualitate Roșia bănățană sfidează pandemia! Festivalul tomatelor de grădină 2020 are loc la...

Roșia bănățană sfidează pandemia! Festivalul tomatelor de grădină 2020 are loc la Timişoara

1160
DISTRIBUIȚI

Festivalul tomatelor de grădină ediția a treia va avea loc, în 25 iulie, la Liceul Waldorf din Timişoara, de la ora 10.00, cu respectarea regulilor de distanțare, privind evitarea infecțiilor cu SARS-COV2 (COVID19). Evenimentul va fi organizat de Luminița Poujade, cetățeancă româno-franceză, care locuiește în satul Cheglevici din Timiș, împreună cu prof. univ. dr. Radu Șumălan, cadru didactic la USAMVB Timișoara, care a înființat și coordonează banca de semințe de roșii bănățene.

Prof. dr. Radu Șumălan a explicat:

”La ediția din acest an, venim cu o expoziție de tomate ecologice, cu diversitatea unei colecții surprinzătoare de varietăți, cu invitația de a degusta cea mai gustoasă roșie a acestei ediții și cu voia bună a unor oameni și producători pasionați de grădinărit, de natură și ecologie.

Credem că este cel mai bun timp să o sărbătorim cum se cuvine și să ne revedem în curtea primitoare a liceului Waldorf Timișoara.

Parte din familia Solanacee, apropiată pe linie genetică de cartof și ardei, roşia este una din fructele ale cărei soiuri sunt neașteptat de diverse.

Pusă în valoare în toate gastronomiile lumii în rețete care mai de care mai surprinzătoare și mai delicioase. Sunt o sursă de vitamine și antioxidanți, licopenul fiind poate cel mai valoros, un veritabil generator de energie și vitalitate.

Așadar tomata, roșia, solanum lycopersicum, este fructul căreia îi dedicăm această minunată întâlnire de august.

La ediția din acest an, venim cu o expoziție de tomate ecologice, cu diversitatea unei colecții surprinzătoare de varietăți, cu invitația de a degusta cea mai gustoasă roșie a acestei ediții și cu voia bună a unor oameni și producători pasionați de grădinărit, de natură și ecologie.

Fie că este utilizată în salate de vara, ca ingredient pentru sosuri, în mâncărurile ușoare sau a conservelor de sezon ne surprinde mereu cu gustul bun, dulce și de neînlocuit într-o masă sănătoasă”.

Cu această ocazie, are loc și concursul de degustare și alegerea celor mai frumoase și gustoase roșii. Nou! Secretul culinar (roșia în bucătărie) va fi susținut de specialiști în domeniul artei culinare.

Comentarii

comentarii