Acasă Actualitate Rotarienii îi invită pe timișoreni la Promenada inimilor 2020, duminică, în Parcul...

Rotarienii îi invită pe timișoreni la Promenada inimilor 2020, duminică, în Parcul Copiilor

1108
DISTRIBUIȚI

Cluburile Rotary din Timișoara organizează „Promenada inimilor” 2020, duminică 4 octombrie, de la ora 10.30, în Parcul Copiilor, după ce în 29 septembrie, manifestarea a avut loc în Arad, chiar de Ziua Mondială a Inimii, scopul fiind încurajarea populaţiei să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

”Avem o săptămână a inimii cu promenade care au loc în 27 de orașe din România pentru a mobiliza concetățenii să facă mișcare și a se menţine sănătoşi!”, a spus prof. univ. dr. Dan Gaiță, coordonatorul evenimentului.

Manifestarea are loc cu sprijinul Societății Române de Cardiologie și al Forumului Național de Prevenție

Traseul din Timișoara are o lungime de 3 km și este situat în Parcul Copiilor. Exercițiul de mișcare va avea loc prin organizarea unei plimbări în grup, la care sunt invitați toți locuitorii oraşului Timișoara  să participe.

Cluburile Rotary din Timișoara sunt implicate active în proiecte sociale, medicale, educaționale și culturale cu impact mare în comunitatea regională și națională. Motivați de principiul ”A servi mai presus de tine însuți!”, membrii rotarieni susțin principiile sănătoase, de pervenție, de mișcare în aer liber sau campaniile anti-fumat etc.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Comentarii

comentarii