Acasă Sănătate Rotarienii s-au reunit la Parada inimilor 2020, în Parcul Copiilor din Timișoara

Rotarienii s-au reunit la Parada inimilor 2020, în Parcul Copiilor din Timișoara

1926
DISTRIBUIȚI

Cluburile Rotary din Timișoara au organizat „Promenada inimilor” 2020, duminică 4 octombrie, în Parcul Copiilor, pentru a marca Ziua internațională a inimii, care a avut loc în 29 septembrie.

Prof. univ. dr. Dan Gaiță, coordonatorul evenimentului, a subliniat, încă o dată, că scopul manifestării – care se desfășoară an de an în zeci de orașe din România – este încurajarea populaţiei să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

Manifestarea a avut loc cu sprijinul Societății Române de Cardiologie și al Forumului Național de Prevenție

Traseul din Timișoara are o lungime de 3 km și este situat în Parcul Copiilor. Exercițiul de mișcare s-a desfășurat prin organizarea unei plimbări în grup, la care au fost locuitorii oraşului Timișoara  să participe.

Cluburile Rotary din Timișoara sunt implicate activ în proiecte sociale, medicale, educaționale și culturale cu impact mare în comunitatea regională și națională. Motivați de principiul ”A servi mai presus de tine însuți!”, membrii rotarieni susțin principiile sănătoase, de pervenție, de mișcare în aer liber sau campaniile anti-fumat etc.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

Comentarii

comentarii