Acasă Administraţie Roxana Iliescu cere o nouă AGA Colterm, pentru că în două săptămâni...

Roxana Iliescu cere o nouă AGA Colterm, pentru că în două săptămâni ar expira contractul în baza căruia compania livrează apă caldă și căldură

DISTRIBUIȚI
Roxana Iliescu și Marius Craina, reprezentanții PRO România în Consiliul Local Timișoara

Roxana Iliescu, consilier local la Timișoara din partea PRO România, continuă să tragă la răspundere actuala administrație locală pentru modul în care este gestionată compania Colterm. Dacă în urmă cu câteva zile, aceasta presupunea că actualul președinte al consiliului de administrație, Cristian Mâțu, își face singur jocurile pentru a ajunge director general al companiei, luni, 16 august, Roxana Iliescu a propus convocarea adunării generale a acționarilor (AGA).

Aceasta le cere colegilor săi consilieri locali ca pe data de 24 august, în contextul apropierii termenului de 30 august, la care expiră contractul pentru căldură și apă caldă, să se întrunească pentru a fi supuse atenției mai multe puncte, printre care și bugetul pe anul 2021, încă nevotat, noua organigramă care ar fi trebuit pusă în aplicare la 1 august sau procedura de alegere a unui nou director.

„În 30 august 2021 expiră Contractul Nr. 216/30.05.2006 încheiat de Primaria Timisoara cu Colterm, contract de concesiune pentu delegarea gestiunii serviciului public de producere a energiei termice si electrice, transport distribuție si furnizare a energiei termice. În termeni mai puțin formali, expira contractul în baza căruia Colterm livrează către timișoreni apă caldă și căldură”, scrie Roxana Iliescu la începutul ultimei sale postări pe Facebook.

Aceasta amintește că acest Contract a fost încheiat pe 30.05.2006 pe o perioadă de 15 ani, cu posibilitatea de a fi prelungit până la cel mult 7 ani jumătate. Această prelungire, conform contractului, ar fi trebuit operată cu minimum trei luni înainte de împlinirea termenului contractual. O prelungire a fost făcută pe 23 februarie, însă și aceasta ar fi „cu cântec”.

„În stilul caracteristic deja al «oamenilor noi», în ședința de plen din 23.02.2021, pe lista suplimentară de proiecte, pe ultima sută de metri, apare și Proiectul de hotărare privind aprobarea prelungirii acestui Contract. Fără timp de studiu al proiectului și sub presiunea timpului întrucât mai erau doar vreo 3 zile în care puteam prelungi contractul, proiectul a fost votat fără alte întrebări… Pe langă scuzele de rigoare, ni s-a transmis la acel moment că este timp suficient, aproximativ 6 luni (martie- 30 august) pentru a «se lucra la un nou referat cu privire la concesiunea bunurilor către Colterm, ca societatea  de termoficare să poată să funcționeze. (…) deci aceste trei luni de zile (de fapt 6 luni) ne dau răgazul să elaborăm o nouă documentație și să putem să ne pregătim temeinic pentru această prelungire» (îl citează pe – n.r.) viceprimar R. Lațcău (în fapt, nu-i nicio prelungire, ci e vorba de încheierea unui Contract NOU)”.

Spre finalul postării, consiliera locală menționeză că ar fi oportun ca executivul primăriei să prezinte stadiul procedurilor întreprinse în vederea încheierii unui nou contract pentru producerea energiei termice și electrice, transport, distribuție și furnizare a energiei termice. În plus, fiindcă încă nu a fost încă discutat bugetul pe anul 2021, Roxana Iliescu cere și aprobarea acestuia, împreună cu alte puncte care se regăsesc în convocatorul ședinței pe care o propune spre organizare pentru data de 24 august:

Comentarii

comentarii