Acasă Actualitate Roxana Iliescu, ironică la adresa useriștilor, după ce aceștia au scos-o din...

Roxana Iliescu, ironică la adresa useriștilor, după ce aceștia au scos-o din comisia SAD și de la președinția ședințelor

DISTRIBUIȚI

Marți, 22 februarie, majoritatea USR – Ambruș a pedepsit-o pe Roxana Iliescu, consilier PRO România, pentru opoziția pe care a făcut-o atât în Consiliul Local, cât și în comisia SAD (spații cu altă destinație). Concret, cei 13 useriști și Ambruș au votat o nouă structură a comisiei SAD, una fără Iliescu, și l-au și impus pe viceprimarul Ruben Lațcău la președinția ședințelor din următoarele trei luni.

În cazul eliminării din comisie consilierul local PRO România spunea încă de la prima încercare a useriștilor că este vorba despre o răzbunare, după ce a susținut cauza Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii. Mai exact, asociația rămăsese fără sediu, iar Roxana Iliescu a propus câteva spații ale primăriei, dintre care unul să fie dat în folosință gratuită.

În cazul președinției ședințelor de plen, useriștii au trecut peste înțelegerea făcută la început de mandat și l-au votat pe Lațcău, deși ar fi fost rândul PRO România să dea președintele. O posibilă explicație pentru această turnură ar fi că în următoarele trei luni administrația Fritz să vină cu mai multe proiecte importante, iar useriștii nu își doresc ca un consilier din opoziție să prezideze ședințele de plen. Cu toate că președintele de ședință nu are cine-știe-ce prerogative în plus, în următoarea perioadă urmează să fie votat, printre altele, și bugetul pe anul 2022.

La ambele puncte de marți, Radu Țoancă (PSD) i-a luat apărarea Roxanei Iliescu, au făcut-o parțial și liberalii și ceilalți social-democrați, însă cei 13 useriști și „ex-liberalul” Ambruș au majoritate în consiliul care are 27 de membri. Marți seară, Roxana Iliescu a reacționat la cele două decizii care au privit-o. Într-o postare pe Facebook, aceasta ține să îi mulțumească lui Țoancă și colegilor care i-au acordat încrederea, însă a adăugat și câteva pasaje cu caracter ironic la adresa „onoarei” de care au dat dovadă useriștii.

s-a văzut din nou vizibilă prin votul dat asupra a două puncte care au vizat-o pe Roxana Iliescu, consilier local PRO România

Iată mesajul Roxanei Iliescu:

„Îi mulțumesc consilierului Radu Toanca, pentru nominalizarea mea (în comisia SAD și pentru președinția plenurilor) și colegilor de la PNL și PSD pentru votul de încredere pe care mi l-au acordat astăzi.

Nu am obținut însă numărul de voturi suficient pentru a rămâne în Comisia SAD din care useriștii în frunte cu primarul Fritz m-au vrut eliminată și nici pentru a prelua președinția plenurilor de la 1 martie.

Bine nu mi-a căzut, pentru că în comisie mi-am făcut treaba (de fapt asta i-a deranjat teribil, în mod special solicitarea de sediu pentru Asociația Timișoara 2023- Capitală Europeană a Culturii), iar la președinția plenurilor sunt convinsă că le dădeam o lecție de cum se conduce un plen, ceea ce ar fi fost atât în avantajul nostru, al consilierilor, dar și a celor care ne privesc.

Pe de altă parte, îi înțeleg pe useriști… la cât de disperați sunt să pună mâna pe spațiile primăriei din centru orașului pentru a le da oamenilor lor de partid, camuflați în diverse structuri, inclusiv în asociații de tot felul, îi încurcam tare (în comisia SAD se analizează toate cererile si contractele de administrare/comodat/închiriere pe care primăria le încheie cu terți pentru spații cu altă destinație decât cea de locuință).

Iar cu privire la președinția plenurilor, ce să spun? Previzibil… sunt lipsiți de caracter iar Lațcău, ne-a obișnuit cu minciuna… La începutul mandatului, am convenit ca președinția să fie preluată de către un reprezentant al fiecărui partid reprezentat în CL, în ordinea numărului de consilieri. Ulterior, înainte de nominalizarea mea, după ce mandatul aparținuse USR, PNL și PSD, Lațcău s-a răzgândit, invocând nu știu ce algoritmi, legea și regulamentul (mințind, evident, pentru că nici legea și nici regulamentul nu prevăd ce a spus Lațcău), susținând ca mandatul să fie preluat din nou de USR, după PNL și abia ulterior sa vină rândul Pro, de la 1 martie 2022.

Acum… nu mai a vrut nici ce singur a propus în august!

Previzibil, penibil, prost crescut. Cat despre sintagma «Ein Mann ein Wort»”.

Comentarii

comentarii