Acasă Politica Roxana Iliescu s-a lipit de PRO România

Roxana Iliescu s-a lipit de PRO România

DISTRIBUIȚI

În data de 10 aprilie, Roxana Iliescu și-a făcut publică alăturarea la  PRO România. Aceasta a declarat că dorește consolidarea partidului în județul Timiș. În acest moment, ea este un simplu membru, dar pe viitor este luată în considerare pentru funcții mai importante. Nicolae Birău, primarul Variașului, crede că ea va aduce un plus în PRO România Timiș, așteptând, totuși, și cooptarea altor nume politice importante, astfel încât partidul să își atingă obiectivele la alegeri.

O acțiune importantă în PRO România este, pe termen scurt, stabilirea reprezentanților în secțiile de votare. Până acum, acest lucru s-a reușit în proporție de 70%. În total, se așteptă ca aproximativ 100 din observatorii din secțiile de votare la alegeri să vină din partea PRO România.

Adrian Pau, deputat, laudă și el, inițiativa noilor membri de a se alătura. Totuși, crede că timișorenii își dau seama de manevrele PSD și speră că aceștia pot vedea că programul PRO România este reprezentat de guvernul Ponta din 2015, pe care îl consideră benefic țării, la momentul respectiv.

Acesta nu s-a sfiit să critice, din nou, acțiunile PSD Timiș. El consideră că negocierea din Consiliul Județean și proiectele începute de actualii membri PRO România sunt asumate de alte persoane, însă s-ar declara bucuros dacă acestea ar fi duse la bun sfârșit. El a vorbit și despre Maria Grapini, o candidată din partea PSD la europarlamentare, criticând relațiile sale cu Dan Voiculecu, despre care se știe că a colaborat cu Securitatea. Deși motivele plecării din PSD sunt diverse pentru fiecare membru, astfel de mutări din partea social-democraților sunt considerate de Pau principalul factor.

Până acum s-au mai alăturat PRO România și Sorin Corojan, medic și prorector la Facultatea de Medicină și Stomatologie, și Dan Jurcă, fost șef la serviciul de permise. Venirea dintr-un partid de dreapta a Roxanei Iliescu nu este considerată de Adrian Pau extremă, PRO România propunându-și și măsuri din această parte a spectrului politic, în special, în economie. De asemenea, Pau dezminte zvonul că PNL și PSD ar face o alianță în Timiș împotriva USR și PRO România.

Comentarii

comentarii