Acasă Actualitate Rudăria din Caraș Severin cu cele 22 de mori – o adevărată...

Rudăria din Caraș Severin cu cele 22 de mori – o adevărată comoară a arhitecturii populare românești

477
DISTRIBUIȚI

Proiectul „Hai la Rudăria” al Asociației Acasă în Banat este unul dintre cele 7 câștigătoare din cadrul concursului ”Susține un ONG”, organizat de Fundația Orange și a fost lansat, joi 15 aprilie, la Bastion Theresia Timișoara.

”Cu cele 22 mori de apă, Rudăria este o adevărată comoară a arhitecturii populare românești, un veritabil muzeu în aer liber, cu un potențial turistic extraordinar” – a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Asociația Acasă în Banat și Fundația Orange prin proiectul „Hai la Rudăria” doresc transformarea comunei Eftimie Murgu din județul Caraș Severin, într-o destinație turistică accesibilă, atractivă și sustenabilă pentru comunitatea locală.

Proiectul este finanțat de Fundația Orange prin intermediul ”Susține un ONG!”, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

”Fundația Orange investește în diferite domenii ale vieții sociale, iar proiectul Susține un ONG a luat naștere fiindcă fundația dorește să își ajute colegii din Orange să se implice activi în proiecte sociale. În șapte ani, șapte proiecte de acest timp au fost finanțate, printre care și Hai la Rudăria”. Anul trecut a câștigat proiectul cu renovarea morilor de apă, când 12 mori au fost renovate”, a spus Andrei Amarghioalei – shop manager și coordonator proiect din partea Fundației Orange.

Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat, a prezentat obiectivele proiectului Hai la Rudăria!

Vor fi protejate cele 22 de mori de apă și vor fi reparate câteva care sunt degradate. Va fi îmbunătățită infrastructura turistică din jurul ansamblului de mori, va fi susținută comunitatea locală pentru a se adapta unei economii bazate pe turism.

De asemenea, va fi promovată dezvoltarea economică sustenabilă a localităților bazată pe valorificarea patrimoniului și orientată pe turism, gastronomie tradiții și obiceiuri. Va fi promovată gastronomia sustenabilă susținând producătorii de faină de grâu și de porumb, dar și instalațiile ecologice. ”Vom promova turistic morile de apă, Rudăria și produsele ei”, a accentuat  Radu Trifan.

 

Comentarii

comentarii