Acasă Actualitate Ruga giroceană 2019 a coincis cu Paștele, la 7 km de Timișoara

Ruga giroceană 2019 a coincis cu Paștele, la 7 km de Timișoara

1424
DISTRIBUIȚI

Chiar cu prilejul Paștelui 2019, duminică 28 aprilie, Consiliul Local și Primăria Giroc, în colaborare cu Casa de Cultură din localitate, au organizat tradiţionala Rugă giroceană,, în Grădina de vară a căminului cultural.

Evenimentul ține două zile. Așa că cheful se prelungește și luni 29 aprilie, tot de la ora 18.00.

Deși a coincis cu marea sărbătoare a creștinătății, frumoasa sărbătoare s-a bucurat de succes, oamenii venind în număr foarte mare pentru a asculta spectacolul folcloric susținut de cei mai în vogă interpreți de muzică populară, chiar în centrul localității.

Cap de afiș au fost Andreea Voica, Ion Dragomir, Mariana Deac, Ghiță Colțun Brancu, acompaniați de orchestra condusă de Deian Galetin, orchestra condusă de Marian Jarja, și orchestra casei de cultură a comunei Giroc condusă de Adrian Safta.

Și-a dat concursul și Ansamblul folcloric Ghiocelul din Giroc.

Pe lângă distracție cei prezenți au putut servi diferită bunătăți: mici, frigărui, cârnați, hamsii, costițe la grătar, clătite, dar și vin, bere și sucuri, iar copiii au avut la dispoziție diferite jocuri.

Intrarea este liberă.

Ruga reprezintă un moment important în viaţa comunităţii, pentru că este momentul când girocenii sărbătoresc an de an hramul bisericii din localitate. Aceasta reprezintă un moment de reîntoarcere la tradiţie, de sărbătoare şi de reîntâlnire a oamenilor.

A fost și în acest an o sărbătoare reușită, ca de fiecare dată, asta datorită destoinicului primar Ionel Toma, care este foarte iubit și respectat de locuitori.

 

 

Comentarii

comentarii