Acasă Actualitate Ruga Giroceană a fost reluată, după doi ani de pauza impusă de...

Ruga Giroceană a fost reluată, după doi ani de pauza impusă de pandemia COVID19

DISTRIBUIȚI

După doi ani de pauză, impusă de pandemia COVID19, duminică 24 aprilie, de la ora 18.00, chiar cu prilejul Paștelui 2022, a început prima zi a Rugii Girocene.

Manifestarea cultural- religioasă este organizată de Casa de Cultură “Ionel Șipoș” și Ansamblul folcloric “Ghiocelul”, cu susținerea Consiliul Local și al Primăriei Giroc, în grădina de vară a căminului cultural, din centrul frumoasei localități timișene, aflate la 7 km de Timișoara.

Cuvântul de deschidere a evenimentului a fost prezentat de preotul paroh, Marius Sonea, și viceprimarul, Dan Vârtosu, care le-au urat cetățenilor prezenți distracție plăcută și și-au exprimat bucuria că după doi ani de izolare comunitatea a putut să își reia viața firească, iar mulți cetățeni au reușit să vină la sărbătoarea  tradițională anuală a comunei Giroc.

“Mă bucur că sunteți în număr așa mare după doi ani de pauză. Vă doresc distracție plăcută…!”, a fost mesajul viceprimarului Dan Vârtosu.

Evenimentul ține două zile. Așa că cheful se prelungește și luni 25 aprilie, tot de la ora 18.00.

Deși a coincis cu marea sărbătoare a creștinătății, frumoasa sărbătoare s-a bucurat de succes, oamenii venind în număr foarte mare pentru a asculta spectacolul folcloric susținut de cei mai în vogă interpreți de muzică populară, chiar în centrul localității.

Își dau concursul Mihaela Petrovici, împreună cu orchestra, și Dumitru Teleagă, acompaniat de orchestra Artist Band.

Ansamblul Ghiocelul este acompaniat de  orchestra casei de cultură a comunei Giroc condusă de Adrian Safta.

Pe lângă distracție cei prezenți au putut servi diferită bunătăți: mici, frigărui, cârnați, hamsii, costițe la grătar, clătite, dar și vin, bere și sucuri, iar copiii au avut la dispoziție diferite jocuri.

Intrarea este liberă.

 

Ruga reprezintă un moment important în viaţa comunităţii, pentru că este momentul când girocenii sărbătoresc an de an hramul bisericii din localitate. Aceasta reprezintă un moment de reîntoarcere la tradiţie, de sărbătoare şi de reîntâlnire a oamenilor.

Comentarii

comentarii