Acasă Cultura Ruga Timișoarei Ziua Minorităților și Ruga Tinerilor, în Parcul Rozelor.

Ruga Timișoarei Ziua Minorităților și Ruga Tinerilor, în Parcul Rozelor.

DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Rugii Timișoarei, toate etniile Timișoarei vor fi prezente în Parcul Rozelor, pe 16 septembrie, de Ziua Minorităților, dar ungurii și italienii vor avea reprezentanți fără pereche: dansatorii de la Urban Verbunk și stegarii din Carpineto Romano.

Despre Urban Verbunk aproape că nu se poate povesti în cuvinte… Spectaculozitatea show-urilor lor este indescriptibilă, iar mesajul, foarte puternic.

La Timișoara vor prezenta “Dansul elementelor”, un spectacol de dans tradițional, interpretat în cheie contemporană, despre relația dintre Om și Pământ.

Un spectacol care aduce pe scenă apă, foc, aer și pământ. Și pe cel mai rapid dansator de coregrafie folclorică din lume, Ahmed Moussa.

Aceștia sunt Urban Verbunk. E musai să veniți să-i vedeți!

Ziua Minorităților, 16 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor. Partener: Eszterlánc Timișoara

În 17 septembrie, are loc “Ruga Tinerilor”. Este expresia dorinței organizatorilor de a duce mai departe tradiția, obiceiurile, jocul și cântul popular, cu implicarea tinerilor timișoreni.

Spectacol cu Ansamblul “Timișul” Tineret, poezie dialectală cu copiii de la Școala Gimnazială Nr 30 Timișoara, “cântec, joc și grai străbun”, cu laureații concursului omonim organizat de Liceul de artă „Ion Vidu” Timișoara și joc de Rugă, cu talentații tineri soliști Alexandra Acs, Maria Bartulov, Ana-Gabriela Coțe, Dorinel Gavriluț-Pârvoni, Ana-Maria Moldovan, Georgiana Necșa, Bianca Opăriuc, Denisa Peia, Maria Șaptebani, Vlad Văcaru și Adonis Vojin (Serbia).

Veniți cu noi! Va fi o zi a bucuriei, a frumuseții și a entuziasmului tinereții! Ruga Tinerilor, duminică, 17 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor.

Sâmbătă, pe 16 septembrie, ne vedem, așadar, în Parcul Rozelor, cu ucraineni, nemți, unguri, sârbi, bulgari, evrei… și cu toți cei cu care împărțim pământul binefăcător al Timișoarei, de veacuri sau din vremuri mai noi. Veniți cu noi, să ne bucurăm împreună! – este mesajul Casei de Cultură Timișoara.

Ziua Minorităților, 16 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor.

În prima zi de Ruga Timișoarei, se încinge jocul cu Ansamblul “Timișul” Oficial.

Medici, ingineri, profesori, studenți, acompaniați de orchestra condusă de Deian Galetin, tinerii noștri dansează din pasiune, pentru a păstra vie flacăra acestui “foc” al tradiției bănățene, care durează de 55 de ani. Coregrafi: Ciprian David și Maria Dudău-Topciov.

Vă așteptăm cu noi, să ne bucurăm împreună! – este mesajul reprezentanților Casei de Cultură Timișoara.

Ruga Timișoarei, 15 septembrie 2023, ora 18:00, Parcul Rozelor

 

 

Comentarii

comentarii