Acasă Actualitate „Ruina” de pe Torontalului, mai aproape de a fi consolidată și remodelată,...

„Ruina” de pe Torontalului, mai aproape de a fi consolidată și remodelată, astfel încât aici să fie înființat Institutul Regional de Oncologie

DISTRIBUIȚI

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică aduc vești bune în legătură cu șantierul abandonat, unde ar fi trebuit să fie ridicat un spital, de pe Calea Torontalului din Timișoara: a fost actualizată tema de proiectare. Acest lucru ar însemna că pot continua procedurile de consolidare și remodelare a clădirii existente, astfel încât aici să fie înființat viitorul Institut Regional de Oncologie.

„Astăzi, 16 iunie 2022, comisia de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș a recepționat ultima etapă a serviciilor de actualizare a temei de proiectare și elaborare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții «Institutul Regional de Oncologie Timișoara»,  Calea Torontalului, km.5. Încheierea acestui stadiu procedural reprezintă un moment important care urmează a fi continuat prin demararea etapelor de proiectare și execuție a obiectivului cu impact major pentru sănătatea publică”, transmit reprezentanții DSP Timiș.

Variantă aleasă a fost cea de consolidare și remodelare a clădirii existente, incluzând și o extindere a acesteia. Potrivit DSP Timiș, spitalul ar urma să aibă un total de 384 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienților, la care se adaugă 55 paturi pentru spitalizare de zi, 55 de paturi pentru chirurgie de zi, 20 paturi pentru terapie intensivă și 10 paturi în cadrul Centrului pentru transplant medular și afereză celule stem, ajungând la un total de 524 paturi.

„Institutul de Oncologie Timișoara reprezintă o necesitate stringentă pentru sistemul sanitar regional, acesta urmând a fi un centru de excelență în specialitatea oncologie, care va polariza cazurile dificile din regiune și va adăposti un important sector de cercetare și inovare în acest domeniu, pentru a oferi pacienților acces la cele mai actuale metode de tratament personalizat”, mai precizează reprezentanții DSP Timiș.

Comentarii

comentarii