Acasă Economic Rus Savitar vrea 30 de magazine până la sfârşitul anului

Rus Savitar vrea 30 de magazine până la sfârşitul anului

655
DISTRIBUIȚI

Producătorul de mobilier Rus Savitar, al doilea jucător din piaţa locală a mobilei din pal, a finalizat recent o investiţie de 11 milioane de euro într-o fabrică nouă, la Timişoara, cu o capacitate de 6-7 ori mai mare decât cea a primei unităţi de producţie. Compania are unităţi de producţie la Timişoara, Dudeştii Noi şi Dumbrăviţa.
Compania şi-a început activitatea in 1994 ca retailer de mobilă, iar în scurt timp a devenit unul dintre cei mai mari importatori şi dealeri de mobilier din România. În 2004 se finalizează centrul logistic de unde se distribuia marfa la peste 200 de magazine din ţara. În 2005 se realizează prima investiţie în activitatea de producţie de mobilier din pal, valoarea investiţiei ajungând la 3,5 milioane de euro. În 2007 se demarează proiectul pentru a doua fabrică de mobilă cu o capacitate de producţie de 5 ori mai mare decât prima fabrica. În acest sens s-au achiziţionat 4 linii de producţie total automatizate care reprezintă vârful tehnologiei în producţia de mobilier din pal din Europa, una dintre aceste linii fiind unică în Europa de Est. Valoarea investiţiei s-a ridicat la11 milioane de euro. Proiectul celei de-a doua fabrici s-a finalizat în 2008, aceasta devenind funcţională în septembrie 2008, cu o capacitate de producţie de 15 000 garnituri de mobilier pe lună. În momentul de faţă compania Rus Savitar este ca mărime al doilea producător de mobilier din pal din România, cu o capacitate totală de producţie de 18 000 de garnituri de mobilier pe lună, activitatea de producţie desfăşurându-se pe o suprafaţă de 100 000 de metri pătraţi.

Casa Rusu

Casa Rusu reprezintă divizia de retail a companiei Rus Savitar şi se doreşte a fi puntea de legătură directă dintre producător si clientul final, fără intermediul altor comercianţi şi dealeri. Astfel, clientul beneficiază de preţuri mult mai bune la mobilier prin eliminarea adaosurilor pe care comercianţii şi dealerii le practică. Pe lângă magazinele Casa Rusu deja existente, în Timişoara (3 magazine), Sibiu, Cluj Napoca, Deva, Piteşti, Braşov şi Arad, până la sfârşitul anului 2010 urmează să a fie deschise încă 6 magazine.
Mobila oferită de Casa Rusu se adresează tuturor gusturilor, de la clasic la modern şi tuturor spaţiilor, de la cele mici la cele mari. Oferta cuprinde: bucătării, camere de zi şi camere de tineret, de copii şi bebeluşi, biblioteci, dormitoare, mic mobilier şi tapiţerii. Materialele folosite variază în funcţie de produse, principalul material fiind palul melaminat, precum şi MDF,  lemn, sticlă, diferite stofe, materiale ecologice şi piele naturală.

Reţea de 30 de magazine până la sfârşitul anului

Ca strategie de dezvoltarea, compania mizează pe magazine medii, între 1.000 şi 3.000 de metrii pătraţi, în locaţii închiriate. Casa Rusu vreau să ajungă până la sfârşitul lui 2010, la 25–30 de unităţi. Investiţia în amenajarea magazinelor se ridică la 2 milioane de euro, la care se adaugă investiţiile în promovare de 10.000 de euro pe lună pe magazin, în special în cataloage.
Compania Rus Savitar vinde prin intermediul a 250 de comercianţi în 480 de magazine de mobilier din ţară, dezvoltarea magazinelor Casa Rusu urmând să se facă în special în oraşele unde reprezentarea firmei prin alţi clienţi este deficitară.
 

Comentarii

comentarii